Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Home 30 december 2014

Deze vijf draadloze speakers kunnen meer dan alleen muziek spelen

Waarschijnlijk denk je bij een draadloze speaker al snel aan merken als JBL of Philips. Dat komt doordat deze merken een groot aanbod draadloze speakers bieden. Maar al deze speakers kunnen niet veel meer dan draadloos het geluid van je phone afspelen of misschien licht geven. Dat is prima als je daar naar zoekt, maar in sommige gevallen wil je bijvoorbeeld ook graag een radio of een speaker die zichzelf oplaadt in de zon. Kortom, een draadloze speaker die meer kan dan alleen muziek spelen. Wij hebben vijf interessante opties gevonden, maar suggesties zijn altijd welkom.

Power Light and Sound Company: Glowdeck

De Glowdeck is een draadloze speaker die perfect samenwerkt met je phone. Zodra je de Glowdeck met je phone synchroniseert heb je verschillende opties. De speaker kan je phone opladen, je kunt ermee bellen, SMS’en en via het display je feed checken van verschillende social media. Al deze prachtige opties worden vergezeld met LED-verlichting wat zich aanpast aan je muziek of notificaties. Je kunt de Glowdeck bedienen met je stem en de opdracht wordt dan bevestigd door een stem die lijkt op die van Siri. Lijkt deze draadloze speaker je ideaal? Bestel ‘m dan hier vanaf 179,96 euro.

StudioProper: Proper Audio 2

De Proper Audio 2 is interessant voor mensen die niet twee audiosystemen willen kopen. Deze speaker kun je namelijk in je huis ophangen, maar je kunt ‘m ook meenemen naar bijvoorbeeld een feest. Je hoeft dus maar één audiosysteem te kopen voor thuis en op reis. In de speaker zit een magneet waardoor je je phone eraan kunt hangen. Zo kun je gemakkelijk je muziek bedienen. Helaas biedt het niet de optie om je phone op te laden.

De Proper Audio 2 kan acht uur achter elkaar muziek spelen en dan moet-ie worden opgeladen. Dit kan niet via de bijbehorende standaard, dus je moet de speaker ook thuis af en toe van de muur halen om ‘m op te laden. Toch biedt de speaker een handige combinatie en daarnaast is-ie niet zo duur. Je kunt de Proper Audio 2 hier bestellen voor 71 euro.

Eton: Rugged Rukus

Ben jij veel outdoor en wil je dan met je vrienden naar muziek luisteren? Dan baal je vast zodra je speaker na een paar uur alweer aangeeft dat het feest is afgelopen. Maar als er nou een zonnepaneel op zat dan kan-ie op een zonnige dag eindeloos blijven spelen. Maak kennis met de Rugged Rukus van Eton. Dit is een simpele doch degelijke speaker die tegen een stootje en water kan. De zonnepanelen op de bovenkant zorgen ervoor dat-ie buiten constant energie verzamelt om door te blijven gaan. Mochten de batterijen nou toch te vroeg leeg zijn dan kun je ze simpelweg vervangen voor nieuwe. Je kunt de Rugget Rukus hier bestellen voor 81,79 euro.

 

Sonos: Play 1

Deze draadloze speaker van Sonos is voornamelijk bedoeld voor in huis. Toch neemt dit niet weg dat-ie erg handig is. Met een formaat van 11,91 bij 16,15 centimeter neem je ‘m gemakkelijk mee door het huis. Je kunt ‘m bijvoorbeeld meenemen naar de badkamer voor een energieke en frisse ontwaking in de ochtend. De Play 1 kan prima tegen het vocht in de badkamer, zolang je ‘m maar niet direct onder de kraan zet. De muziek speel je af via de Sonos-app. Zodra je de Play 1 hebt gesynchroniseerd kun je jouw muziek bedienen met elke phone of tablet die ermee verbonden is. Via de Sonos-app kun je ook naar de radio luisteren of naar de muziek die van je Spotify Premium-account. Deze draadloze speaker van Sonos is aan de dure kant, maar toch een goede aankoop. Je kunt ‘m hier bestellen voor 162,79 euro.

 

Tivoli Audio: Music System Three+

Ben je op zoek naar een draadloze speaker met een batterij die je de hele dag van muziek kan voorzien? Dan is de Music System Three+ van Tivoli Audio je speaker. De Three+ heeft een batterij die twintig uur meegaat. Dit is misschien niet een volle dag, maar lang genoeg voor een feest of een dag aan het strand. Je kunt via Bluetooth je eigen muziek afspelen, maar als je geen interessante muziek hebt biedt dit muzieksysteem nog een paar opties. Zo kun je naar de radio luisteren via FM en DAB+ of je kunt ‘m koppelen met je Spotify of Deezer-account. Je bedient het muzieksysteem met met de bijbehorende afstandsbediening of met een app voor Android en iOS. Via de app kun je ook extra informatie opvragen over een nummer wat je op de radio hoort of via Spotify of Deezer. Je kunt de Music System Three+ hier bestellen voor 349 euro.

Bonus: ION Audio: Planter Speaker

Heb je weinig ruimte in je huis en wil je zowel planten neerzetten als een speaker? Dan is dit de ideale optie. De Planter Speaker is ION Audio’s idee van een ‘groene’ speaker. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de planten die erin staan geen water mag geven, want de speaker is gelukkig waterdicht. Je kunt deze speaker ook goed gebruiken om je nietsvermoedende gasten te verrassen. De Planter Speaker is hier te koop voor 36,81 euro.

Reageer op artikel:
Deze vijf draadloze speakers kunnen meer dan alleen muziek spelen
Sluiten