Deze virual reality-bril werkt met je smartphone

Als je denkt aan virtual reality denk je waarschijnlijk meteen aan de Oculus Rift. Deze virtual reality-bril is zoveel in het nieuws geweest dat je er bijna niet meer omheen kan. Maar of-ie het ook commercieel gezien gaat redden is de vraag. De bril is vrij groot en lomp en het prijskaartje valt ook niet mee. Hoewel dat misschien anders zal zijn wanneer de virtual reality-bril eindelijk op de markt komt, biedt Altergaze daar misschien nu al een oplossing voor. Deze 3D-geprinte bril is een stuk kleiner en werkt met je smartphone (wat dus ook weer een heleboel kabels scheelt).

De ontwerper van Altergaze, Liviu Berechet Antoni, ziet de bril gebruikt worden op verschillende gebieden. Architecten die hun ontwerpen willen tonen of mensen die thuis hun foto’s willen bekijken bijvoorbeeld. “Ik ben er van overtuigd dat virtual reality moet worden gebruikt als een manier om mensen met elkaar te verbinden in plaats van hen te isoleren in hun eigen virtuele werelden”, verteld Antoni aan Mashable. De Altergaze is gemaakt van een aantal 3D-geprinte rubberen lagen, een aantal schroeven en een paar optische lenzen en heeft een zicht van 110-graden. De bril maakt gebruik van je smartphone’s interne gyroscoop om bewegingen te detecteren.

 
Iedereen met een 3D-printer kan ‘admin gebruiker’ worden en de ‘Altergaze Online Customization Tool’ embedden op hun website, waarmee gebruikers hun eigen Altergaze kunnen ontwerpen. Altergaze zal de lenzen leveren aan deze ‘admin gebruikers’ en aan het einde van het jaar royalty’s vragen voor elk verkocht exemplaar. Wil jij niet zo lang wachten op je eigen virtual reality-bril, dan kun je deze voor ongeveer 121 euro hier bestellen. Als de prijzen van het 3D-printen dalen, zal de prijs van de Altergaze ook dalen.

Reageer op artikel:
Deze virual reality-bril werkt met je smartphone
Sluiten