Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 apr 2018

Snoozle: slimme wekker dwingt je om op te staan

We kennen het allemaal wel: je ligt lekker te slapen en dan gaat het alarm af: het teken dat de nieuwe dag daadwerkelijk is begonnen. Maar je bed is nog zo lekker en je wilt er niet uit. Dus zet je je wekker uit en draai je je nog even om, om vervolgens een minuut of tien weer wakker te worden van het alarm.

Als jij iemand bent die hier echt moeite mee hebt en dag in, dag uit weigert om op te staan wanneer je wekker gaat, dan is de Snoozle wellicht iets voor jou. Het is een alarmklok die pas stopt af te gaan wanneer je daadwerkelijk uti bed bent. Er loopt nu een Kickstarter-project voor de wekker, die op moment van schrijven nog niet heel erg succesvol is. Men wil er 5.000 euro mee verdienen, maar de teller staat nog onder de 500.

Een wekker die je dwingt op te staan

Het idee van de Snoozle is eigenlijk heel erg simpel. Het is een apparaat dat simpelweg uit twee componenten bestaat. Je hebt de wekker en een station. De wekker zet je naast bed en daar stel je je alarm in. Het station zet je op een plek waar je ‘s ochtends je ochtendritueel wil beginnen.

Snoozle wekker

Denk daarbij aan de badkamer om te douchen of de keuken om je ontbijt te maken. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt van het alarm, dan moet je de wekker plaatsen op het station, om hem stil te krijgen. Op die manier word je dus gedwongen om echt op te staan en je warme bed te verlaten.

Ook stelt de maker dat het een handige wekker is voor kinderen, die dan meer of meer gepusht worden om wakker te worden en zichzelf aan te kleden. Het geheel moet zo’n 29 euro gaan kosten en zou als de campagne succesvol is in juni worden uitgebracht. Wil je meer Kickstarter-projecten zien? Dan hebben we hier een handig overzicht.

Reageer op artikel:
Snoozle: slimme wekker dwingt je om op te staan
Sluiten