Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 18/10/2017

WANT goes ADE 2017: muziek en innovatie komen op deze vijf events perfect samen

Hoewel het zomer festivalseizoen al zo’n beetje afgelopen is, hebben we nog helemaal geen zin om op te houden met de beats. Gelukkig hoeft dat ook niet want het is weer tijd voor het DGTL Amsterdam Dance Event (ADE) 2017 festival. We hebben een paar must-see events voor je op een rijtje gezet.

Gebalanceerd programma met technologische innovaties

DGTL onderscheidt zich met een gebalanceerd programma, waarbij grote headliners worden afgewisseld met opkomend lokaal en internationaal talent. Gedurende het jaar zoekt het DGTL team naar de nieuwste technologische innovaties om een onvergetelijke festivalervaring te creëren vol met muziek en kunst.

ADE DGTL

DGTL

De eerste avond van DGTL begint meteen al goed met een selectie artiesten, die een voorproefje geven van de rest van het festival. Verschillende genres worden gecombineerd, waarbij je een reis maakt van meer melodieuze klanken naar de wat hardere beats. Op deze eerste avond kun je onder andere Jon Hopkins, MODESELECTOR en Nina Kraviz verwachten.

Wanneer: 19 oktober van 22.00 uur tot 07.00 uur

DGTL X Paradise

Na een goede intro is het de dag daarop tijd voor DGTL X Paradise. Dit concept van Jamie Jones wordt door DTGL zelf een “housemuziek instituut van grote proportie” genoemd en nodigt uiteraard uit om dit zelf te gaan ervaren. Op de Paradis avond kun je genieten van de tonen van onder andere Dubfire, Jamie Jones, Peggie Gou en Detlef.

Wanneer: 20 oktober van 22.00 uur tot 07.00 uur

DGTL X Paradise

DGTL X Kompakt

Eén van de highlights van DGTL 2016 is dit jaar weer terug op een grootse manier. Met DGTL X Kompakt komt Michael Mayer met het beste van het in Keulen gebaseerde muziek label Kompakt. Deze artiesten blijven bezig met muzikale innovatie en evolutie en komen op deze manier telkens weer met iets nieuws. Als je ze nog niet kent is het dit jaar zeker de tijd om daar verandering in te brengen.

Wanneer: 21 oktober van 22.00 uur tot 07.00 uur

DGTL X Young Creators X ADE Hackathon

Tijdens de ADE Hackathon worden ontwikkelaars, ontwerpers en ondernemers uitgenodigd om binnen vierentwintig uur met slimme concepten, nieuwe apps en inspiratie te komen voor de dance en festival scene. Op deze manier wordt innovatie gestimuleerd en worden nieuwe mogelijkheden ontdekt voor het gebruiken van data en technologie bij elektronische muziek. Doe mee en help ook met innoveren. Wie weet dat je ideeën volgend jaar door ADE en DGTL worden gebruikt.

Wanneer: 20 en 21 oktober

ADE Hackathon

DGTL X ADE Green

Tijdens ADE 2017 is het niet alleen maar lol, maar wordt ook aandacht besteed aan het zoeken van betekenisvolle oplossingen voor de toekomst met ADE GREEN. Je kunt ondere ander luisteren naar keynote sprekers en meedoen met praktische workshops. Hierbij komen verschillende onderwerpen langs, zoals hoe kunst kan helpen bij het doen opleven van sociale veranderingen en how we de nieuwste duurzame innovaties kunnen gebruiken.

Wanneer: 18 oktober van 09.00 uur tot 18.30 uur

Reageer op artikel:
WANT goes ADE 2017: muziek en innovatie komen op deze vijf events perfect samen
Sluiten