Het klassieke Diablo is nu te spelen in je browser

Diablo is één van de absolute klassiekers in de wereld van games. Vandaag de dag is Diablo III nog altijd de moeite waard, welke vorig jaar verscheen op de Nintendo Switch. Maar het begon met het origineel, dat in 1996 verscheen. Die game kun je vandaag de dag nog altijd spelen via verschillende digitale shops. Mocht je dat allemaal gedoe vinden, dan hebben we goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om de klassieker in je browser te spelen.

Diablo in je browser

Het is maar de vraag hoe lang het gaat duren voordat de mogelijkheid geschrapt gaat worden. Zoals wel vaker met dit soort projecten is het niet gemaakt door de ontwikkelaar zelf. In plaats daarvan is het gemaakt door een groep slimme gamers. Wel is het zo dat je de originele game moet hebben om er gebruik van te maken. Op die manier is het dus niet zo dat je de game jat. Mocht je de game niet hebben, dan kun je wel nog gebruik maken van de gratis shareware-versie van de game.

Diablo

Mocht je de game in de browser willen gaan spelen, dan hoef je niks anders extra te installeren. Je opent hem gewoon en gaat lekker spelen. De vraag waarom je dat zou willen als je de game al op je device hebt staan, dat is nog wel even de vraag. Op die manier voelt het vooral als een project dat laat zien wat er technisch mogelijk is. Mocht je zelf willen kijken hoe dit project in elkaar zit, dan kun je daar hier naar gaan kijken.

De game zelf kun je overigens op GOG.com scoren. Op die website kun je vele verschillende oude games binnenhalen en het is zeker de moeite waard om te bekijken wat er nog meer op valt te ontdekken dan alleen Diablo. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het klassieke Diablo is nu te spelen in je browser
Sluiten