Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 11 jun 2020

Dickinson sleept eerste Peabody Award in de wacht voor Apple TV+

Een succesje voor Apple TV+. Met Dickinson heeft het voor het eerst een Peabody Award gewonnen voor een van haar series.

Dickinson heeft een Peabody Award in de wacht gesleept. Het is een van de 30 programma’s die een prijs in de wacht heeft gesleept. In totaal zijn er ruim 13.000 inzendingen ingestuurd. Het is een prestigieuze award die sinds 1941 wordt uitgereikt aan programma’s die het algemeen belang kunnen verdedigen en de empathie met anderen kan vergroten. Het moet het begrip voor de wereld om ons heen vergroten volgens de organisatie.

Dickinson (her)schrijft geschiedenis

Dickinson won in de categorie Enterainment. Daarin was het niet de enige winnaar. Onder andere Chernobyl, Fleabag, Stranger Things en When They See Us sleepte een prijs in de wacht. Dickinson krijgt de prijs volgens de organisatie mede door het spel van Hailee Steinfeld. “Zij biedt een opvallende prestatie in een show die uitblinktop het gebied van plezier, terwijl het vol zit met energie en originaliteit,” aldus de organisatie. Ook noemt het de serie anarchistisch en zet het met gevoel het negentiende-eeuwse New England en de wereld van dichteres Emily Dickinson neer.

Dickinson gaat over Emily Dickinson. De serie die zich in negentiende eeuw afspeelt laat het leven van de dichter zien. Dickinson wil de grootste dichteres van de wereld worden. De vrouw is rebels en staat in de Verenigde Staten op hetzelfde voetstuk als Shakespeare hier. Hoewel niet elke gebeurtenis echt historisch verantwoord is, is het wel gebaseerd op de echte Emily Dickinson.

Meer prijzen voor Apple TV+

‘Dickinson’ is niet de eerste prijs die Apple TV+ in de wacht sleept. Eerder kreeg The Morning Show al een Golden Globe-nominatie. Het was daarmee de eerste streamingdienst ooit die zo’n nominatie in het eerste jaar in de wacht sleepte. De serie won ook prijzen tijdens de Critics Awards en de Screen Actor Guild Awards. De volgende prijzen staan voor de serie alweer te wachten. The Morning Show is een van de favorieten voor de Emmy’s, die in een aantal weken wordt uitgereikt. Het is een opsteker voor Apple TV+, dat niet door iedereen goed wordt ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dickinson sleept eerste Peabody Award in de wacht voor Apple TV+
Sluiten