Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 18 okt 2017

Die gekke Japanners toch: zes zeer bizarre producten uit Japan

Japanners hebben de unieke kwaliteit om producten te ontwikkelen die wel functioneel zijn, maar simpelweg net té vreemd zijn. Het grappige is dat ze er zelf naar ons idee wel potentie in zien. Wij hebben hieronder zes van de meest vreemde Japanse producten die wij zijn tegengekomen voor je opgesomd. Op hun eigen manier zijn ze toch baanbrekend. Thanks Japan!

Je persoonlijke klamboe uit Japan

Muggen. ‘s Nachts kunnen ze een nachtmerrie zijn, maar ook overdag zijn ze soms niet te houden. Dit is in Japan een wat groter probleem dan in Nederland. De Japanners hebben hier een ingenieuze oplossing voor gevonden, een persoonlijke klamboe in de vorm van een onesie. Beesten die groter zijn dan één millimeter worden met het pak geweerd. Toch raadt de maker je aan om altijd nog insectenspray te gebruiken.

Waar het pak er wellicht wat apart uit ziet, is wel aan alles gedacht. Zo kun je door middel van ritsen je handen en voeten vrij maken van het net. Daarnaast hoef je het pak ook niet uit te trekken als je naar het toilet moet, daar is namelijk ook een rits voor aangebracht. Ideaal! Schaf het pak bij Bibilabs voor een kleine vijftig euro aan!

Altijd je lach blijven trainen

Het komt niet vaak voor dat zelfs wij ergens geen chocola van kunnen maken. De Japanners hebben het met dit product wel voor elkaar. Hoe ze Cristiano Ronaldo zo ver hebben kunnen krijgen om reclame hiervoor te maken gaat ook onze pet te boven. Dit apparaat, de PAO, helpt jou je lach verbeteren. Door ‘m in je mond te stoppen en dertig seconden heen en weer te laten bewegen wordt de glimlachhoek (?) aan beide kanten van je mond getraind. Dit leidt logischerwijs tot het hebben van een mooiere glimlach. Check het hilarische gifje hieronder. de PAO bestaat echt en kost hier honderd euro!

Kip, overal kip!

Wij hebben geen idee of het een succes zou zijn in Nederland, maar we vinden het idee van de Japanse KFC meesterlijk. Zij kwamen namelijk met het plan om allerlei gadgets voor je elektronische apparaten te maken. Van kip. Zo heb je een kippenpoot-case voor je smartphone, een toetsenbord met stukjes kip erop en een kippenbout-hoofdkussen. Briljant!

Hoodie voor jou en je huisdier

Voel jij je één met je huisdier? Dan is deze door Japanners bedachte hoodie dé hoodie voor jou! Je kunt als een kangoeroe je huisbeest in je buidel meedragen. Hierdoor kan je je huisdier meenemen tijdens een wandeling, lekker tegen je aan hebben liggen op de bank en tijdens het afwassen bij de hand houden. Daarnaast is de hoodie zelf van kattenoren voorzien zodat je zelf meer op een huisdier lijkt. Zo wordt de baas/huisdier barrière wat doorbroken. Ideaal voor als je een kat hebt, maar natuurlijk ook prima te gebruiken bij het hebben van een hond, hamster of andere huisdieren. Bestel ‘m hier uit Japan.

Een letterlijke wetsuit

In Nederland zijn de golven niet zo hoog, in Japan zijn ze dat echter wel. Wil je daar een dagje surfen, dan is het meenemen en vooral aantrekken van een wetsuit niet het makkelijkste en leukste karwei. Om deze reden ontwierp de Japanse tak van Quicksilver de True Wetsuit. Dit is een wetsuit en pak in één. Dit betekent dat je heerlijk kan surfen, maar in hetzelfde tenue ook naar je werk kunt of een chique diner kunt bijwonen. Er zijn drie verschillende wetsuites verkrijgbaar zodat je voor elke aangelegenheid de perfecte wetsuit kunt aantrekken. Slim! Ze zijn nu helaas uitverkocht, maar anders voor ongeveer drieduizend euro op de site aan te schaffen.

Schoonmaken met een controller

Schoonmaken saai en vermoeiend? Dacht het niet! Met dit revolutionaire apparaat kun jij met een controller vanuit je luie stoel namelijk het hele huis schoonmaken. Op die manier wordt het schoonmaken een stuk minder saaie taak. De op afstand bestuurbare poetsdoek is ontwikkeld door een Japans bedrijf dat zich bezig houden met modelauto’s. Met hun know-how moeten ze wel een degelijk product hebben afgeleverd. Nog niet overtuigd? Check dan het onderstaande filmpje. Geef toe, je bent verkocht!

Coming soon

Dat waren de zes vreemdste producten die we tot nu toe zijn tegengekomen. Één ding kunnen we je echter beloven, dit is nog niet het laatste wat we zullen tegenkomen. Check ook onze AliExpress-artikelen, met daarin wekelijks de meest bizarre Chinese producten.

Reageer op artikel:
Die gekke Japanners toch: zes zeer bizarre producten uit Japan
Sluiten