Maradona neemt gerechtelijke stappen vanwege Netflix-film

Diego Maradona is een van de meest bijzondere voetballers ter wereld. Toch is hij geregeld in opspraak. Dit keer onderneemt hij actie tegen een regisseur van een Netflix-film.

De Hand van God is een van de meest besproken doelpunten ooit op een WK. Met zijn hand maakte Maradona een doelpunt dat afgekeurd moest worden. Door de goal werd Engeland in de kwartfinale van het WK in 1986 met 2-1 uitgeschakeld. Maradona zei tijdens een persconferentie dat hij het doelpunt gedeeltelijk maakte met zijn hoofd en voor een deel met de Hand van God.

De Hand van God

Juist die Hand van God zorgt nu voor flink wat ophef. De Italiaanse filmmaker Paolo Sorrentino maakt een film met dezelfde naam. Matias Morla, de advocaat van Maradona, zegt op Twitter nu gerechtelijke stappen te nemen tegen de Italiaan. Zo is Maradona boos dat zijn afbeelding zonder toestemming voor de film is gebruikt en zou er misbruik gemaakt zijn van een trademark van de oud-voetballer.

Het nieuws dat Sorrentino de Hand van God maakte, werd een week geleden bekendgemaakt. De Italiaan heeft veel met de Argentijnse voetballer. De filmmaker verloor op zestienjarige leeftijd beide ouders door een ongeluk in huis. “Maradona heeft onvrijwillig mijn leven gered. Door een ongeluk met het verwarmingssysteem in een huis in de bergen zijn mijn ouders overleden. Normaal ging ik altijd met ze mee, maar juist dat weekend niet. Ik wilde naar Maradona kijken die met Napoli een wedstrijd speelde in Empoli. Door te gaan heeft dat met gered”, zei de filmmaker tijdens een interview met Variety in 2015.

Het is nog onbekend of het gevolgen gaat hebben voor de film die op Netflix moet verschijnen. De productie is nog steeds in ontwikkeling. Het is niet de eerste keer dat Maradona actie onderneemt tegen partijen die in zijn ogen gebruik maken van zijn naam of handelsmerken. Eerder klaagde hij al Dolce & Gabbana en het voetbalspel Pro Evolution Soccer aan.

Maradona op Netflix

Wie voorlopig van Maradona wil genieten kan nog steeds bij Netflix terecht. De streamingdienst. Netflix maakte vorig jaar de documentaire-serie Maradona en Sinaloa. Het laat de periode van de oud-voetballer zien in Mexico. Hij was bij een voetbalclub uit de drugsregio Sinaloa hoofdcoach. Het zorgde voor flink wat bijzondere momenten. Tegenwoordig is de Argentijn trainer bij een club uit zijn thuisland.

Deadline

Reageer op artikel:
Maradona neemt gerechtelijke stappen vanwege Netflix-film
Sluiten