Digital Einstein: alles wat de grote wetenschapper ooit schreef gratis te bekijken

Albert Einstein wordt gezien als één van de meest briljante wetenschappers uit de 20ste eeuw, zo niet aller tijden. Zijn naam is in korte tijd zelfs min of meer synoniem geworden voor de wetenschap! Tijdens zijn leven schreef Einstein ontzettend veel studies en uiteenzettingen, maar ook persoonlijke documenten zoals (liefdes)brieven en ansichtkaarten.

WANT_EINSTEIN2
 
Na zijn dood ontving Princeton University de rechten op al zijn geschreven werk, en momenteel wordt er gewerkt om alles dat Einstein ooit schreef digitaal online te zetten, in een project genaamd Digital Einstein.

Op dit moment zijn er dertien delen verschenen (het moeten er uiteindelijk ongeveer dertig worden), die samen 5.000 documenten bevatten. Wetenschappelijk werk, maar ook persoonlijke documenten die zijn geannoteerd en met toelichting over de tijd waarin Einstein ze schreef. Een schatkamer van informatie, en helemaal gratis in te zien! Van z’n geboorteakte tot zijn wetenschappelijke studies, van brieven aan collega’s tot zijn scheidingspapieren: elk aspect wordt behandeld.

WANT_EINSTEIN3
 
In januari wordt het veertiende deel toegevoegd, dat nog eens 1.000 documenten bevat. Fantastisch project als je geïnteresseerd bent in het werk en leven van Albert Einstein!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Digital Einstein: alles wat de grote wetenschapper ooit schreef gratis te bekijken
Sluiten