Digitale wegwerpcamera-app van YouTuber blijkt gigantisch populair te zijn

Fans van YouTube-creator David B zijn gefascineerd door zijn digitale wegwerpcamera-applicatie. De app is meer dan een miljoen keer gedownload. Dat laat een persoon met kennis van de situatie weten. De app in kwestie wordt David’s Disposable genoemd.

De persoon wil niet zeggen wat het precieze aantal downloads is, maar laat wel weten dat de applicatie flink wat momentum opgebouwd heeft. Hoewel de camera-applicatie niet meer bovenaan de lijst staat, wordt die nog wel meegenomen in de gecureerde App Store-lijst Apps we love. Dat de wegwerpcamera-app zo populair is, is ook niet gek. Er is namelijk een overvloed aan YouTube-video’s waar de iOS-applicatie aan bod komt. Het gaat dan om reviews, maar ook om video’s waarin tips gegeven worden.

Wegwerpcamera-app is ontzettend populair

Dat YouTubers en influencers zelf applicaties lanceren, is geen nieuw feit. Maar deze specifieke app is zo nauw verbonden met het merk van YouTuber David Dobrik, dat fans maar wat graag zijn applicatie willen uitproberen. Ook TikTok staat vol video’s over de app. Wat begon als een grappige manier om de avonturen van Dobrik en zijn vrienden vast te leggen, is nu uitgegroeid tot een secundair Instagram-account met bijna drie miljoen volgers, allemaal gebaseerd op die snelle snapshots die hij maakt.

David’s Disposable-app. (Afbeelding: App Store)

Als je de wegwerpcamera-applicatie downloadt, dan kun je er vanzelfsprekend foto’s mee maken. Echter, voordat je de foto tot je beschikking hebt, moet je wachten tot negen uur de volgende ochtend. Het idee hierachter is om het gevoel van een oude wegwerpcamera te simuleren. Vroeger moest je namelijk eerst nog naar de winkel om de foto’s te laten ontwikkelen en dat soort processen kosten nou eenmaal tijd. Je kunt zelfs de gemaakte foto’s bestellen en laten uitprinten, maar dan moet je nog langer wachten: het duurt ongeveer drie weken voordat je ze dan in huis hebt.

De applicatie is nu alleen nog beschikbaar in de App Store. Op dit moment zijn er geen plannen voor een Android-versie.

The Verge

Reageer op artikel:
Digitale wegwerpcamera-app van YouTuber blijkt gigantisch populair te zijn
Sluiten