Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 23 jan 2018

Mavic Air: DJI’s nieuwste lichtgewicht drone die in iedere tas past

Drones worden steeds kleiner en gemakkelijker mee te nemen. Dat is top, want zo kun je er op je reis de mooiste video’s mee maken zonder dat je er door ruimtegebrek een paar zwembroeken voor thuis moet laten. De Chinese drone-fabrikant DJI heeft zojuist de Mavic Air gepresenteerd; een drone ter grootte van je hoofdtelefoon.

Mavic Air: het kleine broertje van de Pro

Vandaag werd tijdens een event in New York een nieuwe drone aangekondigd van het merk DJI. De DJI Mavic Air is zo’n veertig procent lichter dan zijn voorganger, de Mavic Pro. Daarnaast is hij met een prijs van 650 euro goedkoper dan de Mavic Pro (813 euro), maar wat duurder dan de Spark (341 euro).

De Mavic Air is een soort kruising tussen de Pro en de Spark. En dan met name als we het hebben over het uiterlijk van de drone. Zo lijkt hij van de bovenkant op de Pro, en van de voorkant op de Spark. Net als de Pro is de Air erg gemakkelijk en klein op te vouwen.

Mavic Air

Wat specificaties betreft lijkt de Air meer op de Pro dan op de Spark. De nieuwste drone van DJI maakt gebruik van een 1/2.3-inch sensor die in 4K filmt, met 24 of 30 FPS. Hij kan ook 12-megapixel foto’s maken. Dit allemaal met een 24mm f2.8 groothoeklens.

Een mooie nieuwe feature van de drone is het nieuwe ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de DJI niet oververhit raakt. Daarnaast is de drone voorzien van een nieuwe afstandsbediening zonder scherm. Deze is bij de prijs inbegrepen.

Mavic Air

Genoeg geheugen voor een vlucht

Aan de software van de drone is ook gesleuteld. Er zijn een aantal nieuwe shooting modes toegevoegd, en het bedrijf zegt dat het verwerken van de beelden is verbeterd zodat er betere foto’s en video’s kunnen worden gemaakt met die relatief kleine sensor. De nieuwe software moet er ook voor zorgen dat obstakels beter worden ontweken. Hiervoor zijn meer sensoren op de drone aangebracht en maakt de software gebruik van betere algoritmen.

De Air is voorzien van 8 GB intern geheugen, maar je kunt ook geheugenkaarten in de drone stoppen. Als je kaartjes vol zijn, dan is de drone zelf nog voorzien van genoeg gigabytes om die laatste mooie beelden mee te vangen.

Mavic Air

Iets waar DJI niet in geslaagd is om te verbeteren is de vliegduur. De drone blijft 21 minuten in de lucht hangen, wat zes minuten korter is dan de Pro, maar wel vijf minuten langer dan de Spark. Deze korte vliegduur is waarschijnlijk een compromis voor het formaat en het gewicht van deze drone.

De Mavic Air is al via de DJI-site te bestellen. De levering vindt vanaf 28 januari plaats. De drone kost 849 euro en dat is inclusief een accu, afstandsbediening, draagzak, twee paar propellerbeschermers en vier paar propellers. Voor 1049 euro krijg je nog extra gear zoals 3 accu’s erbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mavic Air: DJI’s nieuwste lichtgewicht drone die in iedere tas past
Sluiten