Daniel Koster
Daniel Koster 21 okt 2016

Alledaagse dingen die nu zouden worden verboden als ze werden uitgevonden

Het komt de mensheid alleen maar ten goede dat sommige dingen verboden zijn. Er lopen immers genoeg gekkies rond. Toch zijn er ook dingen legaal waarvan wij denken dat dat wel anders zou zijn als ze tegenwoordig werden uitgevonden.

Een soort van Galaxy Note 7 tussen je benen

Ook de motorfiets is ingeburgerd in ons bestaan. Maar wat als iemand nu met het idee komt van een fiets waarbij je op een mogelijk exploderende tank zit? Een fiets die ontzettend hard gaat en weinig protectie biedt? Daar zou een dikke streep doorheen gaan, lijkt ons.

Aclohoolol

Alcohol, het spul waardoor je met een dubbele tong gaat praten en je gedraagt als een kind van vier, is geaccepteerd in onze maatschappij. Maar als alcohol nu werd uitgevonden zou het vast en zeker verboden. zijn. Drank maakt meer kapot dan je lief is, hè!

Boeken voor nop

Wij vragen ons af of de openbare bibliotheek zou bestaan als-ie nu zou worden uitgevonden. Het is niet écht rendabel dat een bibliotheek een x aantal boeken opkoopt en vervolgens voor weinig geld aan consumenten uitleent. Er is een leenrechtstelsel in Nederland dat als een soort Spotify-model werkt, maar of auteurs daar nou goud geld mee verdienen? Mensen die een boek via de bieb lezen kopen het vervolgens (waarschijnlijk) niet.

Missverkiezingen voor kleine kinderen

Het hijsen van kleine kinderen in kleren die voor volwassenen zijn bedoeld, ze optutten met make-up en vervolgens op basis van hun uiterlijk en ‘talent’ waarderen. Dat klinkt niet echt als iets van deze tijd hè? Stel je voor dat een volwassene, laat staan een man, hiermee op de proppen komt… Dan lijk je meer op een pervert toch?

Even een lekker peukie roken

Ken je die stokjes die je op moet roken, ontzettend verslavend zijn, slecht zijn voor de gezondheid en ga zo maar door? Ja, die zijn dus op dit moment volkomen legaal. Toch ietwat vreemd als je erover nadenkt, hè?

Knallend het nieuwe jaar in

Vuurwerk kan natuurlijk prachtig zijn. Echter is (knal)vuurwerk ook gevaarlijk. Mensen met brandwonden en verloren vingers zijn niet onbekend. Denk je dat we nu ja zouden zeggen tegen staven vol buskruit?

Weg met de auto!

Stel je hebt een land dat we vol met vliegtuigen, treinen, trams en fietsen gooien. Waar heb je dan nog persoonlijke vervoersmiddelen in de vorm van auto’s voor nodig? Die zijn meer vervuilend en bovenal gevaarlijker. De zelfrijdende, elektrische auto brengt hier dan wel verandering in, maar voordat iedereen daarin rijdt zijn we ook weer twintig jaar verder.

Experimentje hier en een experimentje daar

Oké, experimenten zijn niet zozeer uitvindingen, maar hebben wel tot allerlei bevindingen geleid. Sommige experimenten zijn hedendaags echter ondenkbaar. Wat dacht je van het experiment waarbij twintig mensen twee weken lang als gevangen en cipiers door het leven gingen. De hel brak los. Er werd zelfs een film over gemaakt.

Wij vinden het apart hoe de mens werkt. Dat je alcohol kunt drinken en sigaretten kunt roken is eigenlijk maar gek en ongezond. Maar ja, we doen het al jaren, dus dan mag het. En dan hebben we het niet eens over andere rare gebruiken of dingen die helemaal niet veilig zijn. Gelukkig zijn er ook handige uitvindingen, zoals deze oplossing die afrekent met jeukend gips en deze vliegende platenspeler.

Reageer op artikel:
Alledaagse dingen die nu zouden worden verboden als ze werden uitgevonden
Sluiten