Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Culture 29 sep 2016

Netflix bingewatchers, zo had je je tijd (beter) kunnen besteden

Netflix, wij houden ervan. Het is zo fijn om lekker met je ass in de bank te zakken en je te laten vermaken. Of het nou Narcos, Breaking Bad of Stranger Things is, ons hoor je niet klagen. Toch is het ook wel zonde van je tijd als je er langer over nadenkt. Je zou bijvoorbeeld ook één van onderstaande (nuttige) dingen kunnen doen.

Terug naar tijden van weleer

Voordat Netflix er was, was er vast iets waar je heel blij van werd en uren kon doen. Denk bijvoorbeeld aan Roller Coaster Tycoon, the Sims, Lego en onze favoriet: hutten bouwen! Pak gewoon wat lakens uit de kast en ga aan de slag. Vinden je vrienden ook leuk, duh.

Mijn specialiteit is…

Veel mensen ontwikkelen een specialiteit in hun leven. Zo maakt je oma de beste appeltaart, weet Peter alles van wijn en jij? Jij hebt nog wat ruimte voor het ontwikkeling van een andere specialiteit. Leer gitaar spelen, alles over auto’s, pesto, gameconsoles en wortelsoep. De lijst is eindeloos. Het hoeft niet nuttig te zijn. Als jij maar happy bent. Happy met Netflix? Dan hebben we niets gezegd.

Spelletje?

In plaats van de wekelijkse filmavond zou je deze nu kunnen vervangen voor een spelletjesavond. Trommel wat kameraden bij elkaar en haal letterlijk alles uit de kast. Kolonisten, risk, twister, kaarten, yahtzee of whatever er in je kast ligt. Je hebt gegarandeerd een leuke avond. Weinig vrienden (die kunnen)? Een potje schaken onder het genot van een biertje is ook bevredigend.

Een ogenblik geduld alstublieft

Er zijn een aantal dingen in de wereld die je liever niet doet. Eén daarvan is bellen naar een officiële instantie of bedrijf. Eerst dat keuzemenu door, dan in de wacht waar achter elkaar hetzelfde riedeltje wordt afgespeeld. Wat een nachtmerrie. Helaas zul je af en toe toch iets afhandelen per telefoon. Stel het niet langer uit. Dit is het moment! Even geen Netflix, maar wel een dingetje minder dat je moet fixen. Stiekem toch wel fijn. Toch?

Dat klinkt als muziek in de oren

Vroeger konden we uren bezig met het branden van cd’s. Het was een flinke opgave om maar twintig favorieten te kiezen. Het resultaat was echter zeer bevredigend. Laten we teruggaan naar die simpele tijden. Maak tijd om op Spotify, Apple Music of welk ander medium dan ook lijsten te maken die bij elke mood of situatie passen.

Prank je gek

Je hebt grappen en je hebt goede grappen. Een grap is zo gemaakt, maar een goede grap vergt voorbereiding. Daarom kun je nu beginnen met een plan de campagne. Kapitein Prank meldt zich bij deze. Mocht je inspiratie nodig hebben dus zijn deze zes iPhone pranks misschien wat voor je.

Word slimmer

Hoewel je veel kunt leren van Narcos, kan het natuurlijk ook geen kwaad om kennis op te doen die je daadwerkelijk kunt toepassen. Zo vond Steve Jobs dit echte must reads, maar je zou ook de boeksuggesties van Elon Musk kunnen proberen. Daarnaast zijn boeken als The 7 Habits of Highly Effective People, A briefer history in time, How to win friends and influence people en How To Read A Book boeken die je leven en intellect verrijken.

Toch Netflix?

Spreekt geen van deze activiteiten je aan? Dan zou je uiteraard ook andere dingen kunnen proberen zoals bijvoorbeeld een taal leren, jezelf inschrijven voor een cursus of gewoon een heerlijk dutje. Toch Netflix verslaafd? No worries, wellicht zijn één van deze series wel wat voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix bingewatchers, zo had je je tijd (beter) kunnen besteden
Sluiten