Disney+ maakt eindelijk releasedatum Marvel-serie WandaVision bekend

Disney heeft vandaag de releasedatum van WandaVision bekend gemaakt. Je zult de serie niet meer in 2020 kunnen bewonderen.

Hoewel we nu nog van het tweede seizoen van The Mandalorian kunnen genieten, kijken we nu al uit naar het eerste seizoen van WandaVision. Het wordt de eerste Marvel-serie die exclusief voor Disney+ is gemaakt. Maar er is nog iets veel belangrijker aan de serie.

Phase 4 van het MCU

WandaVision is namelijk het begin van Phase 4 in het Marvel Cinematic Universe (MCU). We weten met Avengers: Endgame natuurlijk al hoe Phase 3 is afgelopen. Maar zoals gewoonlijk is het in het MCU nooit echt veilig en komt er weer een nieuwe superschurk aan. Wie dat wordt, weten we helaas nog niet en ook hoe de reis ernaartoe gaat verlopen is een groot vraagteken.

Wat zien we in WandaVision?

Gelukkig krijgen we met WandaVision een eerste puzzelstukje in handen. Over de serie heeft Disney tot nu toe weinig bekendgemaakt. Het enige waarmee we het moeten doen is een trailer en een korte beschrijving. Gelukkig zijn er altijd wel wat geruchten. Zo zijn er in de serie links met de nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse Madness die pas in 2022 uitkomt.

Ook wordt verwacht dat er in WandaVision een nieuwe organisatie wordt gestart dat SHIELD moet vervangen. Daardoor wordt het wellicht ook mogelijk dat helden als X-Men, Fantastic Five en Deadpool ook kunnen aansluiten in het Avengers-Universe.

De beschrijving van WandaVision volgens Disney is als volgt: “WandaVision is een mix tussen klassieke televisie en het MCU. Daarin spelen Wanda Macimoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) twee personen met superkrachten die het ideale leven in een voorstad hebben. Toch lijkt niet alles wat het lijkt.”

Nog even wachten

Helaas moeten we nog even wachten op de serie. Hoewel er in eerste instantie werd uitgegaan dat we de serie in 2020 al zouden zien, kunnen die gedachten de prullenbak in. Pas op 15 januari zendt Disney de eerste uitzending uit. Dat was al te verwachten aangezien het met The Mandalorian natuurlijk de topseries zijn op Disney Plus. Het bedrijf zou dus gek zijn om ze gelijktijdig uit te zenden. Helaas hadden we stiekem al gehoopt dat de serie rond de feestdagen te zien zou zijn.

Reageer op artikel:
Disney+ maakt eindelijk releasedatum Marvel-serie WandaVision bekend
Sluiten