Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Dirt 5 is onthuld, bekijk de eerste beelden in de trailer

Vandaag is tijdens de laatste aflevering van Inside Xbox de game Dirt 5 aangekondigd. Het is een game die wordt uitgegeven door Codemasters, die wel vaker racegames uitbrengt.

Dirt 5 is net als de andere games in de reeks een rally-race game, maar dan wel één die meer draait om de actie en het spektakel. Dit in tegenstelling tot de Dirt Rally-reeks, die meer draait om het realisme.

Dirt 5 komt er aan

Zoals wel vaker met games die op deze manier worden aangekondigd, weten we er eigenlijk nog weinig van. de kans is groot dat er snel een persbericht uitkomt die ons meer vertelt over wat we kunnen verwachten. De laatste keer dat we een game uit de reeks zagen was overigens in 2017. Dus wat dat betreft is het wel de hoogste tijd voor een nieuw deel in de reeks in de vorm van Dirt 5. Wat we wel weten is dat de game zowel voor de Xbox One als de Xbox Series X in de maak is. Dit omdat in de trailer werd getoond dat hij Smart Deilvery toont. Daarmee koop je de game digitaal één keer en kun je het op de twee verschillende platformen spelen.

Afgaande op de gameplaybeelden is Dirt 5 andermaal een rallygame die dus draait om het spektakel. Daarbij heb je de beschikking over verschillende soorten racewagens. Denk daarbij aan zoiets als een echte rallywagen, maar ook aan zoiets als buggy’s. In de beschrijving onder de Youtube wordt beschreven dat je in de game over de hele wereld kunt reizen en overal verschillende evenementen kunt ervaren. Dat kun je alleen doen, maar ook samen met vrienden. De game staat gepland voor oktober. Dat is waarschijnlijk wel de Xbox One-versie, aangezien we de Xbox Series X eigenlijk pas in november, maar misschien zelfs december verwachten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dirt 5 is onthuld, bekijk de eerste beelden in de trailer
Sluiten