Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 mei 2018

Nieuwe serie van bedenker The Simpsons komt naar Netflix

Met negenentwintig seizoen is The Simpsons de langstlopende en één van de meest populaire animatieseries ter wereld. Bedenker Matt Groening heeft een serie neergezet die iedere keer weer bewijst dat een goed concept tijdloos kan zijn. Een unieke prestatie in een wereld die constant verandert. Toch is hij toe aan een nieuwe uitdaging en bedacht Disenchantment. Een nieuwe animatieserie waarvan Netflix de eerste twee seizoenen heeft gekocht.

Na The Simpsons en Futurama is Disenchantment het volgende project van Matt Groening. Zelf noemt hij het een fantasy sitcom. De nieuwe animatieserie gaat over een prinses, een demoon en een elf. Samen wonen ze in een wonderlijke wereld genaamd kingdom of Dreamland. Tot zover klinkt het als een serie voor kinderen, maar er gaat natuurlijk meer schuil achter de zoete façade.

Disenchantment Simpsons Netfix Disenchantment Simpsons Netfix

Nieuwe serie van The Simpsons bedenker

De wereld is in verval en de prinses genaamd Bean heeft nogal een drankprobleem. Zo ver het kinderverhaal. De serie gaat over leven, dood, liefde, seks en hoe je moet blijven lachen in een wereld vol ellende en idioten. Een beetje als het echte leven dus. De stijl van de serie doet, niet verrassend, sterk denken aan The Simpsons en Futurama.

Disenchantment Simpsons Netfix Disenchantment Simpsons Netfix

Disenchantment op Netflix

Naast de tekenstijl ga je waarschijnlijk ook een aantal stemmen herkennen. Zo is bekendgemaakt dat John DiMaggio (Bender), Billy West (Fry, Dr Zoidberg) en Maurice LaMarche (Kif Kroker) in Disenchantment te horen zullen zijn. Vanaf wanneer we in deze disfunctionele fantasiewereld kunnen duiken is nog niet bekend. Wat vaststaat is dat Netflix de eerste twee seizoen van beiden tien afleveringen gaat afnemen.

Reageer op artikel:
Nieuwe serie van bedenker The Simpsons komt naar Netflix
Sluiten