Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 29 jun 2018

Disenchantment: trailer voor Netflix-serie van maker The Simpsons

Matt Groenig is een naam die je wellicht weinig zegt, tot we je vertellen dat het de man achter The Simpsons en Futurama is. Nou niet bepaald een kleine naam dus in de animatie-industrie. Vorig jaar kondigde hij aan dat hij aan een nieuwe serie voor Netflix werkte: Disenchantment.

Disenchantment trailer voor Netflix

Waar Futurama in science-fiction en dus de toekomst dook, speelt Disenchantment zich in het verleden af. Echte fantasy. Na decennia aan Groening-shows weet je precies wat voor tekenstijl je kunt verwachten, maar toch bleef het lang een verrassing hoe de Netflix Original eruit zou gaan zien.

De streamingdienst heeft met Groenig een grote naam binnen gehaald, dus de verwachtingen liggen hoog. Vandaag krijgen we ons eerste uitgebreidere voorproefje na wat promotie-afbeeldingen. Er is namelijk een trailer voor Disenchantment uitgebracht.

Disenchantment

De trailer verwijst meteen gevat naar Futurama en The Simpsons, en brengt je naar een middeleeuwse wereld genaamd Dreamland. Een koning ontmaskert een gevangene, om vervolgens te ontdekken dat het zijn bloedeigen dochter is, Bean.

Ze wordt beschreven als een flink drinkende prinses. De show volgt haar avonturen, die ze beleeft met haar twee metgezellen. Dan hebben we het over een elf genaamd Elfo (ingesproken door Nat Faxon) en een demoon genaamd Luci (ingesproken door Eric Andre).

Tijdens het kijken van de trailer valt de animatiestijl meteen op. Sure, het is nog steeds de tekenstijl die je gewend bent van Groenig, maar het geheel voelt desondanks moderner aan. Computer-gegenereerde beelden spelen duidelijk een grotere rol dan in zijn vorige, iets meer organisch aanvoelende shows.

Netflix heeft in totaal twintig afleveringen besteld. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen, en is vanaf 17 augustus op de streamingdienst te streamen. We zijn zeer benieuwd! Check ook wat er de komende maand allemaal naar Netflix komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disenchantment: trailer voor Netflix-serie van maker The Simpsons
Sluiten