Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 okt 2017

Dishonored Death of the Outsider review: uitstekend tussendoortje

Hij is alweer een tijdje geleden uitgekomen, maar dankzij het drukke releaseschema hebben we pas afgelopen week de tijd gehad om aan de slag te gaan met Dishonored Death of the Outsider. Death of the Outsider wordt bewust geen Dishonored 3 genoemd. Het is meer een tussendoortje. Maar dan wel ééntje die heel erg lekker smaakt.

Dishonored Death of the Outsider review

In dit deel maken we kennis met Billie Lurk. We hebben haar al eens gezien in Dishonored 2, waarin zij de kapitein van de boot was waarmee je je verplaatste. Dishonored Death of the Outsider speelt zich een paar maanden na Dishonored 2 af. Daarin komt Billie er achter waar haar oude leermeester Daud zich bevindt en besluit zijn hem te redden. Wanneer dat lukt, krijgt zij een nieuwe missie mee. Het is aan Billie om af te rekenen met de Outsider en zo het land een stuk veiliger te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien deze Outsider door de mensen als een soort God wordt gezien. Wat volgt is een avontuur in de stijl van Dishonored, maar dan met hier en daar wat andere elementen.

Dishonored death of the outsider

Billie speelt daadwerkelijk anders

De Dishonored-reeks heeft je altijd veel vrijheid gegeven. Om van A naar B te komen zijn er diverse wegen die je kunt nemen. Sommigen liggen voor de hand, voor anderen moet je wat meer zoeken. Ook heeft Billie diverse krachten waar ze gebruik van kan maken. Daar zitten weer wat andere dingen bij als in de vorige games. Belangrijker is echter dat je nu minder gestraft wordt wanneer je besluit een agressieve speelstijl te gebruiken. Als een voormalig huurmoordenaar is het ook logischer dat Billie makkelijker vijanden en onschuldige burgers omlegt. De enige straf die je hiervoor krijgt is dat je bepaalde missie doelen niet haalt en geen perfecte score kunt noteren.

Subcontracten zijn leuk om te doen

Dishonored Death of the Outsider kent een aantal interessante hoofdmissies. Daarnaast is het ook mogelijk om submissies proberen te voltooien. Deze kun je door middel van contracten verkrijgen en geven je opdrachten die net een tikje anders zijn. Het levert vaak een andere manier van spelen op en het daagt uit om ze allemaal te proberen. Ook kom je op die manier op plekken waar je anders minder snel zou komen.

Wereld is behoorlijk groot

Hoewel de wereld niet zo groot is als in Dishonored 2, is er alsnog een hoop om te ontdekken. Elk huis dat je kunt betreden levert weer een nieuw verhaal en achtergrond informatie op en je hebt natuurlijk de eerder genoemde mogelijkheid om op verschillende manieren op verschillende plekken te komen. Zeker de geduldige gamer die alles wilt ontdekken kan veel tijd in Dishonored Death of the Outsider stoppen.

Scavengen voelt goed

Het helpt daarbij dat het gewoon leuk is om alle huizen te doorlopen en te kijken wat voor moois je er allemaal kunt vinden. Interessante voorwerpen leveren bijvoorbeeld direct geld op, waarmee je weer upgrades kunt kopen. Ook zijn de bekende Bonecharms terug. Dit zijn bonusvoorwerpen die je kunt dragen en zo bijvoorbeeld harder kunt slaan met je zwaard wanneer het op knokken aankomt. Of de mogelijkheid dat vijanden je minder snel zullen zien.

Lekker bruut

Tot slot willen we nog het brute karakter van de game benoemen. Dit is een titel die heel duidelijk voor de 18+-aanpak heeft gekozen. Nu zijn we hier niet om geweld te verheerlijken, maar als je dan toch in een gevecht terecht komt, dan geeft het wel heel wat extra voldoening als je het hoofd van de vijand er vanaf kunt hakken. Of zijn ledematen. Hierdoor voelt knokken gewoon een stuk bruter.

Dishonored Death of the Outsider is nu beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Ben je op zoek naar een game waar je veel tijd in kwijt kunt? Check dan zeker onze bespreking van Fallout 4. En als racen je ding is, dan is Forza Motorsport 7 een absolute aanrader.

Reageer op artikel:
Dishonored Death of the Outsider review: uitstekend tussendoortje
Sluiten