Disney+ haalt binnen jaar 73,3 miljoen abonnees binnen

Disney+ is nog maar een jaar online en heeft nu al miljoenen abonnees te trekken. 73,3 miljoen om precies te zijn.

Disney is een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Niet alleen met de klassieke films, maar ook met titels als Star Wars en Marvel door de overnames van Lucasfilm en 20th Century Fox. Het heeft dan ook een behoorlijke serie aan titels die het aan haar eigen streamingdienst Disney+ kan toevoegen.

Een groot succes voor Disney+

Dat grote aantal titels weet een hoop mensen naar de nieuwe streamingdienst van Disney te trekken. Het heeft dan ook binnen een jaar 73 miljoen betalende leden weten binnen te halen. Een bijzondere prestatie aangezien Disney+ nog geen eens in elk land vanaf het begin beschikbaar was. Het is dan ook een grote stijging ten opzichte van augustus. Toen had het bedrijf nog 57,7 miljoen betalende leden. Dat betekent dus een stijging van 16 miljoen abonnees in de laatste drie maanden.

Disney loopt daarmee flink vooruit op haar eigen doelstelling. Het bedrijf hoopte in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben. Die doelstelling is dus al voor 2021 gehaald. Het lijkt daarmee ook succesvoller dan Apple TV Plus. Apple heeft er geen cijfers bekend over gemaakt, maar als het zo succesvol als Disney was, had het de cijfers waarschijnlijk wel benoemd.

Nog meer nieuws

Natuurlijk heeft het nog weinig echt exclusieve streamingtitels uitgebracht. Tot nu toe is alleen The Mandalorian een echte toptitel. Het tweede seizoen van de serie is nu te bekijken. Disney+ kwam vandaag echter ook met nieuws over een nieuwe topserie.

Disney heeft de releasedatum van WandaVision bekendgemaakt. Het is de eerste Marvel-serie die naar de streamingdienst komt. In de serie wordt een start gemaakt van Phase 4 van Marvel Cinematic Universe. We gaan eindelijk zien hoe het verder gaat in de superheldenwereld nadat Thanos is verslagen.

Reageer op artikel:
Disney+ haalt binnen jaar 73,3 miljoen abonnees binnen
Sluiten