Disney heeft plannen voor een vervolg op Aladdin

Disney mag dan wel aangekondigd hebben dat ze zich volgend jaar meer gaan richten op haar streamingdienst, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze compleet gaan stoppen met het uitbrengen van films. Integendeel zelfs. Naast dat ze ook voor volgend jaar een aantal interessante titels gepland hebben staan, blijken er ook plannen te zijn voor een tweede Aladdin film.

Disney overweegt een tweede Aladdin film

Het mag geen nieuws voor zijn dat de live action versies van Disney het erg goed doen. Naast dat de nieuwe Lion King film al enkele records heeft verbroken deed ook de Aladdin remake het zeker niet onaardig. Vandaar dat het bedrijf is gaan brainstormen over een vervolg.

Dit nieuws kwam naar voren in een recent interview met producer Dan Lin. Hierin werd aangegeven dat ze van plan zijn een geheel nieuwe Aladdin film te gaan bedenken, die aansluit op de dit jaar verschenen remake.

Disney Aladdin Will Smith Genie
Bron: Aladdin

Naast het feit dat de remake een opvolger gaat krijgen had ook het origineel uit 1992 twee vervolgfilms, welke direct op video zijn verschenen. Ondanks dat de potentiële Aladdin sequel dus geen exacte hervertelling hiervan zal gaan worden is de kans groot dat Disney zich hier wel door zal gaan laten inspireren.

Will Smith

Het grootste obstakel zal waarschijnlijk zijn om Will Smith te laten terugkeren voor zijn rol als de Genie. Dit omdat hij de komende jaren al aardig volgeboekt zal zitten.

De kans dat Mena Massoud (Aladdin) en Naomi Scott (Jasmin) weer mee zullen doen is echter een stuk groter. Tevens zou het zomaar kunnen dat Marwan Kenzari weer in de rol van slechterik Jafar zal kruipen. Al was lang niet iedere recensent over zijn acteerprestatie te spreken.

Naast een nieuwe Aladdin film heeft Disney ook plannen voor een aantal reboots, waaronder die van kerstklassieker Home Alone. Meer hierover lees je ons actuele Disney overzicht.

Reageer op artikel:
Disney heeft plannen voor een vervolg op Aladdin
Sluiten