Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 dec 2018

Disneys Aladdin: eerste voorproefje op Will Smith als Genie

Disney is al enkele jaren op rap tempo met het adapteren van zijn animatie-klassiekers, in de vorm van live-action films. Voorlopig gaat die barrage aan live-action versies ook niet stoppen, met bijvoorbeeld The Lion King en Lilo & Stitch in het verschiet. We kijken echter het meest uit naar Aladdin.

Voorproefje op Aladdin

Met Guy Ritchie aan het roer en Will Smith als de Genie riep de aankondiging van Aladdin vooral een hoop vragen op. Hoe ga je in hemelsnaam die animatiefilm vertolken met echte acteurs? En dan vooral de genie, een blauwe, grote geest in de klassieker.

We hebben het antwoord voor je, want Entertaiment Weekly heeft de eerste officiële foto’s gedeeld. Daarop zie je Will Smith voor het eerst als het haast iconische personage. Hij is op de foto’s nog niet blauw of even breed als zijn geanimeerde evenknie.

Disney Aladdin Will Smith Genie

Maar vrees niet. Ritchie heeft tijdens interviews al hints gedropt dat Will Smith uiteindelijk tot een vorm zal transformeren die dichter in de buurt komt. De blauwe live-action variant  wordt nog in elkaar gezet in post-productie, maar Ritchie heeft wel al zijn visie voor het personage beschreven.

Hij ziet Genie voor zich als een “gespierde vader uit de jaren zeventig. Hij was groot genoeg om imposant te zijn. Niet zo gespierd dat hij eruit ziet alsof hij zijn calorieën telt, maar formidabel genoeg om ervoor te zorgen dat je het meteen weet als hij in de kamer staat.”

Disney Aladdin Will Smith Genie

Genie: het erfgoed van Robin Williams

Het lastigste aan Aladdins Genie is echter het erfgoed van Robin Williams. Hij definieerde de geanimeerde versie van het personage, een rol die generaties aan kinderen en volwassenen in hun hart hebben gesloten. Als je aan de Genie denkt, dan denk je aan Robin Williams.

Smith benadrukt tijdens een interview dat Williams zich echt de rol eigen heeft gemaakt, maar dat hij hetzelfde heeft moeten doen door een andere soort energie in te zetten:

“Wanneer je dingen doet die iconisch zijn, is het altijd eng. De vraag is altijd: waar zit er nog vlees aan het bot? Robin heeft niet zoveel vlees achtergelaten als het om dit personage gaat. Ik begon er zeker van te voelen dat ik iets kon afleveren dat echt een homage aan Robin Williams zou zijn, maar tegelijkertijd ook totaal anders. Niet concurreren, maar een andere weg inslaan.”

Disney Aladdin Will Smith Genie

Smith geeft alvast een voorproefje: “Ik denk dat het op gaat vallen als een uniek iets, zelfs in de wereld van Disney. Er is niet zoveel van die hip-hop flavor geweest in de geschiedenis van Disney.”

Gezien de muzikale geschiedenis van de acteur is Disneys keuze zeker niet gek. De lat ligt echter hoog, dus we zijn benieuwd hoe Aladdin uit gaat pakken. De film komt op 24 mei 2019 uit, dus hopelijk worden we binnenkort al getrakteerd op een trailer.

Entertainment Weekly

Reageer op artikel:
Disneys Aladdin: eerste voorproefje op Will Smith als Genie
Sluiten