Disney+ app al op 22 miljoen apparaten geïnstalleerd

Niet iedereen zag het zitten om zich te abonneren op een streamingdienst die enkel Disney content aanbood, maar desondanks lijkt Disney+ een groot succes te zijn. Zo waren er in de eerste paar dagen al ruim 10 miljoen aanmeldingen.

Een recent onderzoek van Apptopia heeft echter uitgewezen te dat de bijbehorende app al op zo’n 22 miljoen apparaten geïnstalleerd is. Ook blijkt dat maar liefst 9,5 miljoen van de downloaders er dagelijks gebruik van maakt. Al wordt er in de praktijk vermoedelijk nog veel meer naar de streamingdienst gekeken, aangezien weergave via de browser in dit geval niet meegerekend zijn.

Disney+ app blijkt erg in trek te zijn

Onlangs bleek overigens dat analisten voorspelt hadden dat Disney+ voor het einde van 2019 nog de 20 miljoen abonnees zou halen. Gezien er nu al 22 miljoen mensen zijn de app gedownload hebben zou je misschien denken dat dit aantal inmiddels al lang en breed behaald is. Met name als je er rekening mee houdt dat sommige gebruikers de dienst misschien alleen via de webbrowser runnen. Het is vaak echter zo dat mensen de app op meerdere apparaten installeren, waardoor het aantal unieke abonnees een stuk lager zal zijn.

Netflix

Het beginnersgeluk van Disney+ hoeft natuurlijk nog niet te betekenen dat Netflix kan gaan inpakken, maar we verwachten wel dat Disney uiteindelijk ook een grote speler gaat worden. Daarbij komen er ook steeds meer andere concurrenten bij. Denk bijvoorbeeld maar aan Apple TV+ en HBO Max. Al is het bij die laatste nog maar de vraag of deze direct bij de lancering al in Nederland beschikbaar komt.

Al heeft Netflix natuurlijk een enorme voorsprong als het gaat om unieke content. Zo heeft de dienst ook dit jaar weer een hoop films en series laten produceren. Daarnaast is de kans groot dat het alsmaar toenemende aanbod ervoor gaat zorgen dat consumenten geen zin meer hebben om steeds over te stappen en het liever gewoon op Netflix (of Disney+) houden.

Reageer op artikel:
Disney+ app al op 22 miljoen apparaten geïnstalleerd
Sluiten