Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 nov 2018

Disney’s Artemis Fowl trailer introduceert magische wereld

Je zou het tussen al het geweld van Harry Potter bijna vergeten, maar er aan het begin van deze eeuw was er nog een boekenserie over een briljant jongetje in een fantasiewereld die hoge ogen gooide: Artemis Fowl. Disney heeft zojuist eindelijk de eerste trailer van de verfilming vrijgegeven.

Disney’s Artemis Fowl teaser

De populaire boekenserie van de Ierse schrijver Eoin Colfer staat al sinds 2001 op de drempel van Hollywood. Toen deden studio’s al een gooi naar de rechten. Sindsdien zat de adaptatie vast in┬ádevelopment hell.

Het project ging van studio naar studio en van schrijver naar schrijver. Nergens kwam het verder dan een voorlopig script, tot 2015. Toen kwam de Artemis Fowl franchise in de handen van Disney, die de flinke kluif toevertrouwden aan niemand minder dan Kenneth Branagh.

Een flinke kluif ja, want de wonderbaarlijke wereld van Artemis Fowl schiet qua vormgeving en toon alle kanten op. Toch staat het in 2019 echt te gebeuren, met Ferdia Shaw als hoofdrolspeler. Josh Gad en Judi Dench spelen respectievelijk Mulch Diggums en Commander Root. Lara McDonnel speelt Captain Holly Short.

De boekenserie volgt een 12-jarig jongetje genaamd Artemis Fowl. Hij is een crimineel meesterbrein die de magische wereld van elfen ontdekt. De 12-jarige besluit vervolgens, geheel zoals het een echte crimineel betaamt, ze te beroven. In tegenstelling tot wat eerdere geruchten beweerden, zal de film enkel het eerste boek beslaan. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat Kenneth Branagh niet op hoog tempo door de worldbuilding  en het plot hoeft te razen.

De eerste teaser trailer leidde vandaag tot wisselende reacties op het internet. Ook wij hebben als trouwe lezers van de boeken er zo onze bedenkingen bij. Artemis ziet er bijvoorbeeld een stuk jonger uit dan dat we hem in ons voor hoofd hadden, en de science-fiction vormgeving lijkt niet altijd even sterk. Maar goed, laten we niet te snel oordelen, het is slechts een teaser. Op 9 augustus 2019 barst het complete feest los in de bioscoop!

Artemis Fowl Disney trailer
Reageer op artikel:
Disney’s Artemis Fowl trailer introduceert magische wereld
Sluiten