Disney+ behaalt grote mijlpaal vier jaar eerder dan verwacht

Disney+ is sinds 12 november in een groot deel van de wereld verkrijgbaar. Het is een groter succes dan dat het bedrijf eerder had gehoopt.

In Nederland kunnen we al een tijdje genieten van Disney+. Hoewel er nog weinig echte originals voor de streamingdienst zijn, kunnen we wel kijken naar zeer veel films uit het Disney, Marvel en Star Wars universum. Het is nu dus vooral nog wachten op echt nieuwe content.

Disney+ blijft maar groeien

Disney+ is niet alleen populair in ons land, ook wereldwijd weten veel mensen de streamingdienst van de muis met de grote oren te vinden. Tijdens een presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal van het bedrijf deed het meer informatie uit de doeken. In totaal heeft Disney+ nu 60,5 miljoen betaalde abonnees. Dat is meer dan de eigenaar van Marvel heeft gehoopt. Het doel van het huis van de muis was om in 2024 60 tot 90 miljoen leden te hebben. Dat heeft het nu dus naar amper een jaar al gehaald.

Doordat Disney in een aantal landen nog niet is gelanceerd kan het alleen nog maar verder groeien. Bovendien komen er een aantal original-series aan zoals The Falcon and The Winter Soldier en WandaVision.

Nog meer streamen

Toch blijft Disney niet stilzitten. Het bedrijf wil zelfs nog een streamingdienst opzetten. Deze moet vooral zorgen voor ‘general entertainment’. Het gebruikt hiervoor het Star-merk dat het heeft ingelijfd tijdens de overname van Fox. Hiermee wil het content gaan aanbieden van ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. In verschillende markten gaat het deze streamingdienst echter samenvoegen met Disney+. Of dat ook zo zal zijn voor Nederland, is natuurlijk maar afwachten.

Overigens heeft Disney ook al een andere grote streamingdienst (voor een deel) in handen. Het bezit 67 procent van Hulu. De 33 procent aandelen die in handen zijn van kabelmaatschappij Comcast moeten als alles goed gaat in 2024 allemaal eigendom zijn van Disney. De dienst is echter niet rechtstreeks in Nederland verkrijgbaar. Het bedrijf is dus een grote muis om in de gaten te houden op het gebied van streamingdiensten.

Wil je weten welke series er in augustus nieuw op het platform zijn? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Disney+ behaalt grote mijlpaal vier jaar eerder dan verwacht
Sluiten