Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 jul 2020

Disney+ beperkt toegankelijk vanwege musical Hamilton

De Amerikaanse hitmusical Hamilton staat sinds vandaag op Disney+. Het zorgt meteen voor grote problemen voor de streamingdienst.

Disney+ is sinds iets meer dan een half jaar verkrijgbaar in Nederland en de Verenigde Staten. In de tussentijd bracht het bedrijf van de beroemde muis niet heel veel nieuwe content naar de streamingdienst. Nu doet het dat wel met Hamilton en dat zorgt meteen voor problemen.

Hamilton op Disney+

Hamilton is een musical die al jaren wordt gespeeld op Broadway in New York. Het verhaal gaat over Alexander Hamilton, hij is een van de founding fathers van de Verenigde Staten. Hij schreef mee aan de grondwet en was de eerste minister van Financiën in het land waar hij aankwam als immigrant. De musical is razend populair. Het won enorm veel prijzen en de show is zowel op Broadway als Londen altijd uitverkocht. De wachtlijst bedroeg voor de coroncrisis weken tot maanden.

Hamilton is opgenomen en wordt vanaf vandaag uitgezonden op Disney+. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling. Disney hoopte om het verhaal volgend jaar naar de bioscoop te brengen, maar heeft door de coronacrisis anders besloten. De opnames zijn al uit 2016, toen de originele cast in de musical speelde. De shots zijn zowel vanuit als de zaal, achter de schermen, als close-ups van dichtbij, waardoor het een mix is tussen theater en film.

Mede door de lancering van de musical op de streamingdienst heeft Disney besloten om proefabonnementen op te zeggen. Het was bang dat mensen alleen voor Hamilton een proefperiode zouden nemen om het daarna weer te beëindigen.

Van theater naar tv

Nu de theaters dichtzijn door de crisis is het een ideaal moment voor Disney om Hamilton te tonen. Zo krijg je toch weer een beetje dat theatergevoel. Bovendien kan de verspreiding van de musical zorgen dat mensen die normaal nooit naar het theater gaan, in de toekomst dat wel willen.

Hamilton staat sinds 9.00 uur vanochtend online en dat zorgt voor problemen bij de streamingdienst. Door de grote vraag van abonnees naar de musical zijn er verbindingsproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ beperkt toegankelijk vanwege musical Hamilton
Sluiten