Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 dec 2018

Disneys scoort 7 miljard dollar met films (maar 2019 wordt nog beter)

Het jaar duurt nog een paar weken, maar toch heeft Disney al een flinke mijlpaal te pakken. De gigant heeft 7 miljard dollar met zijn bioscoopfilms bijeen geharkt, wereldwijd. Dat is pas de tweede keer in de geschiedenis dat die mijlpaal aangetikt wordt. De eerste keer? Dat was in 2016, en juist, toen was het ook Disney.

Disney scoort in 2018

Toen ging het om 7.6 miljard dollar. Dit jaar was vooral Avengers: Infinity War de grote topscoorder. Daarmee pakte het bedrijf al 2 miljard dollar. Black Panther zorgde ook nog eens voor 1.35 miljard dollar, en Incredibles deed het met 1.24 miljard dollar ook allesbehalve slecht.

Incredibles 2 moet echter wel Jurassic World: Fallen Kingdom voor zich dulden, als we het over de top 5 van meest opbrengende films van 2018 hebben. Die film bracht namelijk wereldwijd 1.3 miljard dollar op.

Wellicht kan Disney zelfs nog zijn eigen record uit 2016 passeren, want Mary Poppins Returns komt op 19 december uit. Die film gaat het naar verwachting zeer goed doen tijdens de kerstdagen. Ten opzichte van de bovenstaande bedragen wordt het ook duidelijker hoe zeer Solo: A Star Wars Story qua box office tegenviel. Die film haalde namelijk 393.2 miljoen dollar binnen.

Allemaal leuk en aardig, maar volgend jaar gaat Disney waarschijnlijk elk record verbrijzelen. Dan komen onder andere The Lion King, Aladdin, Avengers 4, Dumbo, Frozen 2, Toy Story 4 en Star Wars: Episode IX uit. En vergeet de Artemis Fowl verfilming niet, gebaseerd op de populaire boekenreeks.

Wie weet heeft de gigant daarmee ook een flinke hit (of flop) te pakken. Flops als A Wrinkle in Time zijn altijd balen, maar je hoeft je om Disney anno 2018 geen zorgen te maken!

Wij blikten deze week ook alvast vooruit, door de beste films van 2019 alvast op een rijtje te zetten. Althans, de titels waar wij het meest naar uitkijken. Staat jouw potentiële favoriet ertussen?

Reageer op artikel:
Disneys scoort 7 miljard dollar met films (maar 2019 wordt nog beter)
Sluiten