Disney CEO hint naar The Mandalorian spinoffs op Disney+

Disney heeft gisteren de nieuwste kwartaalcijfers gedeeld. Waar we normaliter niet zoveel aandacht besteden aan die droge cijfers, zijn de resultaten dit keer wel extra interessant. We hebben het immers over de eerste officiële cijfers omtrent Disney+, de streamingdienst die knallend van start ging dankzij The Mandalorian!

De toekomst van The Mandalorian

De Star Wars-serie zorgde ervoor dat de dienst binnen 24 uur al meer abonnees had dan sommige analisten voorspelden voor het complete eerste jaar. Niet elke aflevering was even sterk, maar na de finale kunnen we niet wachten tot het verhaal verder gaat.

We weten immers nog steeds niet wie The Child nou eigenlijk is. Gelukkig had Disney CEO Bob Iger tussen alle droge cijfers door goed nieuws: The Mandalorian seizoen 2 komt namelijk sneller uit dan verwacht.

Disney CEO hint naar spinoffs

Sterker nog, we krijgen de komende jaren wellicht nog meer van die personages te zien. Iger hintte er tegenover aandeelhouders naar dat bepaalde personages uit The Mandalorian misschien hun eigen spinoff series gaan krijgen:

“De prioriteit in de komende jaren is televisie, met The Mandalorian seizoen 2 in oktober, en daarna nog meer vanuit die serie, inclusief de mogelijkheid om de show te voorzien van meer personages en de mogelijkheid om die personages te verkennen in hun eigen series.”

Gezien de succescijfers van The Mandalorian is de kans groot dat Lucasfilm ook daadwerkelijk aan dergelijke plannen werkt. We hebben het hier immers niet over een gerucht, maar mogelijkheden waar de grote opperbaas zelf naar hint.

Kleinschalig

Het creatieve team achter de hitserie, geleid door Jon Favreau en Dave Filoni, krijgt volgens insiders de ruimte om de toekomst van Star Wars te bepalen. Favreau heeft echter meermaals aangegeven in interviews dat hij niet grootse intergalactische gevechten en politieke intrige wil doen.

Voor hem is de kracht van Star Wars juist het kleinschalige wat The Mandalorian zo sterk maakte. Meer verhalen vertellen binnen de wereld en over de personages van The Mandalorian lijkt dan ook een perfecte win-win, terwijl Lucasfilm verder werkt aan grootsere plannen voor op het witte doek. Heb je de streamingdienst nog niet? Probeer het dan nu een week gratis.

Kunnen we dan toch gaan rekenen op een Baby Yoda miniserie met Babu Frik?

Reageer op artikel:
Disney CEO hint naar The Mandalorian spinoffs op Disney+
Sluiten