Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 16 augustus 2015

Disney doet ‘t: Star Wars-attractieparken gebaseerd op ‘A Galaxy far, far away’

Het duurde even voor de hype rond de nieuwe Star Wars-films op gang kwam, maar inmiddels valt er bijna niet meer aan te ontkomen. Disney maakte gisteren bekend dat de bekende filmserie eigen attractieparken krijgt als onderdeel van Disneyland en World. Fantastisch nieuws voor fans!

Vijf voetbalvelden aan Star Wars

Disney-attractieparken hadden al lang Star Wars-attracties, en C3PO maakte al eens een tenenkrommende reclame voor Disney World. Nu Disney eigenaar is van het merk is het hek helemaal van de dam!

Disney World in Florida en Disneyland in Californië worden binnenkort uitgebreid met twee nieuwe gebieden, helemaal geënt op Star Wars. Het gaat niet om een enkele achtbaan, maar om volwaardige themagebieden van vijvenhalve hectare (ruim vijf voetbalvelden).

In ‘Star Wars Land’ worden bekende locaties uit de films nagebouwd en kun je bekende personages in het wild spotten. Natuurlijk worden er ook attracties neergezet, onder meer gebaseerd op de Millennium Falcon en de verhaallijn die begint met The Force Awakens, de nieuwe film.

Vooralsnog worden alleen de Amerikaanse Disney-parken uitgebreid met een Star Wars-gebied. Als je er heen wilt, kun je alvast beginnen met sparen. We hebben geen idee hoe lang zo’n project duurt, maar het lijkt ons niet dat dit in een jaartje gepiept is!

Dit weekend werd trouwens één van de posters getoond voor Episode VII, die ziet er zo uit:

Je merkt dat de marketing van de populaire sterrenoorlogen langzaam op gang begint te komen; nog eventjes en er is écht geen ontkomen meer aan. De film draait vanaf 16 december in de bioscoop.

Check ook:

Reageer op artikel:
Disney doet ‘t: Star Wars-attractieparken gebaseerd op ‘A Galaxy far, far away’
Sluiten