Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 16 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Disney erkent fout: James Gunn terug als regisseur Guardians of the Galaxy Vol. 3

Niemand is perfect en we maken allemaal fouten. Dat is niet erg, zolang je zelf kunt inzien dat je fout zat en vervolgens je best doet om het te herstellen. In de mediawereld zien we dat laatste niet vaak. Toegeven dat er een verkeerd besluit genomen is, zien we dan ook zelden in deze miljardenindustrie. Gelukkig geeft Disney nu het goede voorbeeld door Regisseur James Gunn terug te halen voor het derde deel van Guardian of the Galaxy.

In de zomer 2018 kregen fans van de Marvel-films opeens slecht nieuws te verwerken. Disney had het besluit genomen om regisseur James Gunn per direct te ontslaan. Hij is het brein achter de eerste twee Guardians of the Galaxy films. Beide films werden goed ontvangen en volgens velen behoort Vol. 1 zelfs tot één van de beste Marvel-films ooit gemaakt. Het was dan ook een grote domper dat deze man de trilogie niet mocht gaan afmaken.

Oude tweets zorgen voor ellende

de reden voor het ontslag waren een aantal tweets uit het verleden. Hierin maakt James Gunn maakte grappen over pedofilie en verkrachting. In zijn verklaring liet de regisseur weten dat hij graag het randje opzoekt. Volgens Disney was dit net een stapje te ver over het randje en er werd besloten hem te laten vallen. James Gunn liet weten de beslissing te begrijpen en had begrip voor de gemaakte keuze.

Gunn had er dan misschien begrip voor, vele anderen niet. Zo nam de gehele cast van Guardians of the Galaxy het op voor de regisseur aan wie zij zo veel te danken hebben. Dit deden ze gezamenlijk via Twitter en Dave Bautista (Drax) deed er zelfs nog een schepje bovenop. Hij gooide deze keiharde tweet eruit waarin hij het had over cybernazis en fascisten.

James Gunn krijgt wat hij verdient

Ondanks alle steun leuk het terugdraaien van de beslissing uitgesloten. Disney noemde de beledigende houding en uitspraken van James Gunn onverdedigbaar. “Deze stroken niet met de waarden van onze studio en daarom hebben we onze zakelijke relatie met hem verbroken.” Duidelijk taal, maar daar komen ze nu dus op terug.

Na het ontslag besloot Disney topman Alan Horn om meerdere malen in gesprek te gaan met James Gunn om de hele situatie te bespreken. Horn was onder de indruk van hoe James Gunn met de hele situatie is omgegaan. Hij kweekte veel good will met zijn openbare excuses en liet zich nooit verleiden tot kritiek op Disney. James Gunn zocht de schuld bij zichzelf en wordt daar nu voor beloond.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 krijgt haar regisseur terug

Horn vond op basis van deze gesprekken dat James Gunn een tweede kans verdient en besloot hem deze te geven. Gisteren werd bekend gemaakt dat de regisseur terugkeert binnen Marvel om Guardians of the Galaxy Vol. 3 te gaan maken. Gunn kan dan gewoon verder gaan met waar hij aan begonnen was, want het script had James al geschreven voor zijn ontslag. Zelf is hij daar in ieder geval ontzettend blij mee en maakte zijn dankbaarheid duidelijk via Twitter.

Contract bij DC

Omdat Warner Bros. direct na het ontslag toegeslagen had, heeft James Gunn nu twee superheldenfilms op de planning staan. Hij zette namelijk ook al een krabbel onder een contract waarin staat dat hij Suicide Squad 2 voor zijn rekening gaat nemen. Marvel heeft laten weten dat ze de terugkerende regisseur alle tijd en ruimte geven om eerst de DC film af te maken. Dat betekent dat we nog even moeten wachten op Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar nu James Gunn weer aan boord is, hebben we daar geen enkel probleem mee.

Bij de opnames van Suicide Squad 2 heeft James Gunn niet meer de beschikking over Will Smith, maar er is gelukkig een uitstekende vervanger gevonden voor de rol van Deadshot. Benieuwd wie? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney erkent fout: James Gunn terug als regisseur Guardians of the Galaxy Vol. 3
Sluiten