Volgend jaar kun je voor Disney films niet meer bij Netflix terecht

We weten al een tijdje dat Disney bezig is met een eigen streamingdienst en onlangs maakte het bedrijf eindelijk bekend hoe die dienst dan wel niet zal gaan heten. Dat wordt namelijk Disney+ en het lijkt erop dat de dienst voor behoorlijke concurrentie zal zorgen voor Netflix. Hoewel Netflix natuurlijk ook zijn eigen content verzorgt, vind je er op het moment nog behoorlijk wat Disney films. Volgend jaar gaat daar echter verandering in komen en moet je voor Disney toch echt bij Disney zelf zijn.

Verwijderen Disney films van Netflix

Het filmbedrijf heeft namelijk laten weten dat vanaf volgend jaar Disney films van Netflix verwijderd zullen worden. Wanneer en hoe snel dat precies zal gaan, hebben ze er niet bij verteld. Maar het doel is duidelijk. Netflix is natuurlijk een concurrent van de nieuwe streamingdienst en die gaan ze natuurlijk niet helpen met concurreren. Aan de andere kant zou het toch misschien slim zijn om ook wat Disney content bij Netflix te laten, zodat ze ook aan de concurrent verdienen. Een beetje hetzelfde als wat Samsung met Apple doet, door de iPhonemaker displays te leveren. In ieder geval zijn er wel redelijk wat Marvel series die Disney samen met Netflix heeft gemaakt.

Netflix-killer Disney Plus Disney+

The Mandalorian

Behalve de bekende films zal Dinsey+ ook met verschillende spannende nieuwe live-action series komen. Zo kwamen we begin oktober wat meer te weten over de nieuwe Star Wars serie The Mandalorian. Deze zal regisseur Jon Favreau voor zijn rekening nemen. De serie speelt zich af na de val van de Empire en nog voordat de First Order opkomt. We volgen  de avonturen van een revolverheld á la Boba Fett. Toevallig was Boba ook de Mandalorian uit de originele trilogie.

Star Wars Boba Fett spinoff serie The Mandalorian

Star Wars en Marvel live-action

Naast The Mandalorian komt Disney+ ook nog met een andere Star Wars serie. Hier is de titel nog niet van bekend, maar we weten wel dat Diego Luna in de huid van de spion Cassian Andor zal kruipen. We volgen de rebel in de vroege jaren van de Rebellion voor de tijd van de film Rogue One: A Star Wars Story. Overigens zullen niet alleen Star Wars fans bij Disney’s streamingdienst aan hun trekken komen, maar ook fans van de Marvel comics zullen blij worden van Disney+. Ze zijn namelijk ook bezig met een live-action serie met in de hoofdrol niemand minder dan Tom Hiddleston als de stoute god Loki.

Star Wars en Loki serie naar Disney Dienst Marvel

Maar voor al deze series zul je dus een Dinsey+ abonnement nodig hebben. En de vraag is dan of het het dan waard is om ook nog bij Netflix te blijven. Het bedrijf bevindt zich door de opkomende concurrentie op het moment op glad ijs en zou volgens de nieuwswebsite Morningstar overgewaardeerde aandelen hebben, die op een gegeven moment zouden kunnen kelderen.

Fast Company

Reageer op artikel:
Volgend jaar kun je voor Disney films niet meer bij Netflix terecht
Sluiten