Disney mag ook Frozen 2 aan een speciaal lijstje toevoegen

Mensen die ondanks de vooruitzichten nog twijfelden of Frozen 2 wel de 1 miljard dollar grens zou gaan overschrijden zaten ernaast. De Disney film heeft inmiddels namelijk dusdanig veel opgebracht, dat deze zich in hetzelfde rijtje als Avengers: Endgame en The Lion King mag voegen.

De op 22 november verschenen film heeft er nog geen maand voor nodig gehad om de 1 miljard dollar mijlpaal te kunnen bereiken. Het is echter niet de eerste Disney titel die dat gelukt is. Zo zijn ook Aladdin, The Lion King, Toy Story 4, Captain Marvel en Avengers: Endgame lid van de zogeheten ‘billion dollar club’.

Ook Frozen 2 mag zich bij de ‘billion dollar club’ voegen

Volgens Box Office Mojo staat de film op de achtste plek in de lijst met in 2019 uitgekomen films die het meeste geld hebben binnengehaald. Opvallend is dat de titels die boven Frozen 2 staan ook grotendeels films van Disney zijn. De twee uitzonderingen hierop zijn Joker en Spider-Man: Far from Home. Al is die tweede overigens wel in samenwerking met Disney gemaakt.

De totale bioscoopopbrengsten die het bedrijf in 2019 wist binnen te halen bedragen inmiddels meer dan 10 miljard dollar. Er is tot op heden nog geen enkele andere studio geweest die dit in een jaar voor elkaar heeft weten te krijgen.

Star Wars

Als je denkt dat het nu voorlopig even klaar is voor Disney dan heb je het mis. Er staat namelijk nog een grote film gepland. Het gaat hier natuurlijk om het nieuwste deel in de Star Wars serie, een franchise die sinds eind 2012 ook in handen van Disney is.

Disney+

Naast bioscoopfilms heeft Disney dit jaar een streamingdienst uitgebracht. Ook dit blijkt een groot succes te zijn. Zo werd onlangs bekend dat er op de dag van de lancering ruim 10 miljoen mensen waren die zich voor de dienst hadden aangemeld.

Meer over Disney en de bijbehorende films is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Disney mag ook Frozen 2 aan een speciaal lijstje toevoegen
Sluiten