Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 31 jul 2019

Disney breekt in 2019 alle records (maar past toch de tactiek aan)

Disney is lekker bezig. Zo hadden we gisteren nog het nieuws dat ook Aladdin de 1 miljard grens heeft weten te overschrijden. Je zou denken dat ze voorlopig zo door zullen blijven gaan. Want ja, waarom zou je iets aan je strategie veranderen als deze je keer op keer succes weet te leveren? Toch blijkt nu dat Disney de komende tijd haar aanpak drastisch gaat veranderen.

Disney gaat drastisch van koers wisselen

Ze zeggen weleens dat je nooit een winnende strategie moet aanpassen. In het geval van Disney lijkt ons dat inderdaad niet verstandig. Het bedrijf met haar live-action remakes en Marvelfilms namelijk in de eerste 7 maanden van 2019 al meer verdiend dan iedere andere filmstudio ooit in een heel jaar heeft kunnen doen. Toch gaan ze volgend jaar een geheel andere koers varen.

Zo staan er voor 2020 aanzienlijk minder veelbelovende films gepland. Al zullen er wel degelijk enkele noemenswaardige titels verschijnen. Denk hierbij aan Black WidowThe Eternals en een live-action film van Mulan. Ondanks dat deze films waarschijnlijk ook veel bezoekers gaan trekken zijn ze qua grootsheid en fanbase lang niet zo interessant als een Lion King, Toy Story 4 of Avengers: Endgame.

Avengers Endgame Robert downey jr

Het bedrijf gaat de focus echter leggen bij Disney Plus, de aankomende streamingdienst van het bedrijf. In plaats van het aantrekken van zoveel mogelijk richt Disney nu haar pijlen op mensen die 7 dollar per maand willen betalen voor een nieuwe streamingdienst.

Streamingoorlog

Of het bedrijf hiermee net zo succesvol zal gaan worden als met haar bioscoopopbrengsten is echter allesbehalve zeker.

Dit omdat er veel concurrentie aan zit te komen. Naast dat Netflix haar aanbod blijft uitbreiden gaan ook Apple en Warner Bros. met een geheel eigen streamingdienst komen. Er mogen dan genoeg mensen zijn die interesse hebben om per maand meerdere films te bezoeken, maar het aantal personen dat bereidt is om iedere maand voor drie streamingdiensten te betalen lijkt ons een stuk lager liggen.

Vandaar dat het nog maar afwachten is hoe dit gaat uitpakken. Meer over Disney Plus lees in je dit artikel.

Reageer op artikel:
Disney breekt in 2019 alle records (maar past toch de tactiek aan)
Sluiten