Disney geeft toelichting voor technische problemen Disney+

Disney+ mag qua aanmeldingen dan een zeer succesvolle launch hebben gehad, maar dat neemt niet weg dat er zich flink wat problemen hebben voorgedaan. Zo vertoonde de applicatie veel storingen en glitches.

De oorzaak achter deze problemen blijkt nu te maken te hebben met de enorme hoeveelheid mensen die zich voor de dienst zouden hebben aangemeld en vaak ook direct content wilde bekijken.

Disney: ‘technische problemen gevolg van overbelasting’

Disney+ draait op BAMTech technologie, hetzelfde systeem is dat het voor HBO kijkers mogelijk maakte om ongestoord Game of Thrones te kijken. Je zou denken dat een platform dat instaat is om zo’n enorm populaire serie te dragen ook Disney+ zou moeten aankunnen, maar dat bleek niet zo te zijn.

In een verklaring geeft Disney topman Kevin Mayer aan dat het bedrijf ”nog nooit met zo’n grote vraag  te maken had als op de dag van de lancering”.

Disney+ logo Avengers: Endgame
Het logo van Disney+ (Afbeelding: Disney+)

Het is niet voor het eerst dat een dergelijke launch technische problemen met zich meebrengt. Zo is het in de game-industrie niet ongebruikelijk dat servers mankementen vertonen tijdens een lancering of speciaal evenement.

Gehackte accounts

Naast een storende app bleek er ook sprake te zijn geweest van accounts die door hackers gestolen werden. Dit zou volgens Disney het gevolg zijn van een datalek elders, waardoor mensen die voor Disney+ hetzelfde wachtwoord gebruiken als bij andere applicaties een makkelijk doelwit werden.

Mocht jij willen voorkomen dat je ook het doelwit wordt dan raden we aan je wachtwoord te veranderen in eentje die je nergens anders voor gebruikt.

Disney+ aanbod

Mocht jij ondanks de eerdergenoemde problemen overwegen om ook een abonnement op Disney+ te nemen dan kun je hier een overzicht zien van wat je gaat krijgen.

Ook hebben we onlangs een lijstje samengesteld van ‘verborgen pareltjes’ die sinds de lancering op de dienst te bekijken zijn.

Reageer op artikel:
Disney geeft toelichting voor technische problemen Disney+
Sluiten