Disney+ is nu de grootste concurrent voor Netflix en Amazon Prime

Disney heeft vandaag het aantal gebruikers van streamingsdienst Disney+ bekendgemaakt. Dat aantal staat nu op 54,5 miljoen.

Dat blijkt uit gegevens van het kwartaalreport van Disney. Hoewel het met het hele bedrijf minder ging, sprongen de cijfers van de streamingsdienst eruit. In Maart stond het aantal abonnees op 33,5 miljoen, wat betekend dat er in een korte tijd mer dan 20 miljoen gebruikers zijn bijgekomen.

Disney+ opent de aanval

Met de nieuwe cijfers heeft Disney+ nu ook Hulu ingehaald, wat eveneens eigendom is van Disney. Hulu stond op 32 miljoen gebruikers. Disney+ heeft nog een lange weg te gaan om Netflix en Amazon Prime bij te halen. Het aantal gebruikers van Amazon Prime staat op dit moment op 150 miljoen. Netflix staat wereldwijd op dit moment op 182 miljoen abonnees. Wel is de stijging van Disney+ groter dan dat van Netflix. Dat haalde in het eerste kwartaal 15,8 miljoen nieuwe klanten binnen.

Naast het aantal nieuwe abonnees blijft Disney ook de app verbeteren. Zo heeft het bedrijf afgelopen week een update doorgevoerd in de iOS-app. Daarbij is de veiligheid en beeldkwaliteit verbeterd.

HBO Max

Overigens komt er deze maand nog een grote speler op de markt. WarnerMedia komt met HBO Max op de proppen in de Verenigde Staten. De streamingsdienst is echter fors duurder dan Netflix en Disney. Die hebben abonnementen in de Verenigde Staten vanaf respectievelijk 8,99 dollar en 5,83 dollar per maand. HBO Max gaat 14,99 dollar per maand kosten. Nederlanders met een Ziggo-abonnement hoeven voorlopig niet bang te zijn dat de HBO-series gaan verdwijnen. De HBO-content staat daar nog gewoon onder contract.

Door alle aanbieders kan het moeilijk zijn om een keuze te maken tussen streamingsdiensten. Wij hebben de verschillen op een rijtje gezet zodat jij makkelijk kan kiezen welke dienst bij jou past. Dat is hier te vinden. Ook hebben we de prijzen van de verschillende aanbieders op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Disney+ is nu de grootste concurrent voor Netflix en Amazon Prime
Sluiten