Disney’s Hamilton scoort flink hoger dan welke titel dan ook op Netflix

De verfilming van de Amerikaanse musical Hamilton is een groot succes voor Disney+. Zo groot dat het zelfs Netflix verslaat.

Juli is een goede maand geweest voor Disney+ en dan komt vooral door één titel. In die maand ging de verfilming van de Musical Hamilton in première. Die release legt Disney+ helemaal geen windeieren. Het is een van de succesvolste releases en misschien zelfs wel de beste release voor de streamingdienst tot nu toe.

Hamilton de populairste

Uit onderzoek van de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety blijkt dat Hamilton in juli meer gekeken is dan welke Netflix-titel dan ook. Dat mag een knappe prestatie worden genoemd, aangezien de Disney+ minder dan een jaar actief is en mede daarom veel minder abonnees dan Netflix heeft. In het onderzoekspannel van de site blijkt dat 37,1 procent van de respondenten Hamilton heeft gezien. Daarmee neem het forse afstand op titels van Amazon Prime Video en Netflix. Op twee en drie staan respectievelijk Unsolved Mysteries (13,7 procent) en The Old Guard (10,6 procent).

Het zijn interessante cijfers aangezien partijen als Disney+ en Netflix geen exacte cijfers geven over hoe vaak een titel is gestreamd. Er zijn dan ook andere partijen die onderzoek proberen te doen naar de verschillende streamingdiensten. Zo claimde het digitale analysebureau Apptopia dat in het openingsweekend van Hamilton het aantal downloads van de Disney+-app met 72,4 procent hoger is dan normaal, aldus het Amerikaanse Fox. In exacte cijfers zijn dat 266.084 downloads in een weekend.

Disney pakt het anders aan met Mulan

Gisteren kwam er al bijzonder nieuws over Disney+ naar buiten. Disney gaat Mulan niet naar de bioscoop brengen. In plaats daarvan gaat het de titel meteen naar haar streamingdienst brengen. Dat betekent overigens niet dat als je Disney+ hebt ook meteen kunt kijken. Leden moeten de film via dienst apart aanschaffen. Dit gaat dertig dollar kosten. De film kun je dan overigens wel voor onbepaalde tijd kijken net zolang je lid bent van de dienst.

Reageer op artikel:
Disney’s Hamilton scoort flink hoger dan welke titel dan ook op Netflix
Sluiten