Disney+ komt met eerbetoon aan Black Panther Chadwick Boseman

Disney+ eert Black Panther-acteur Chadwick Boseman. De film krijgt een aangepaste intro over de acteur die dit jaar overleed.

De hele filmwereld was geschokt toen Chadwick Boseman. De Black Panther-acteur overleed na een gevecht van vier jaar aan de gevolgen van kanker. Vergeten wordt hij gelukkig allerminst.

Chadwick Boseman in de rol van Black Panther

29 november zou de 44ste verjaardag worden van Boseman. Speciaal voor de overleden acteur heeft Disney nu een aangepaste intro gemaakt voor de film Black Panther.

Het Marvel-logo dat we traditioneel tijdens alle Marvel-films zien, staat dit keer in het teken van Boseman. We zien alleen maar foto’s en conept art van de Black Panther. Daarnaast zijn er ook fragmenten te zien uit Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, waar de acteur ook een rol in had.

Disney-topman Bob Iger kwam vooraf al met een bericht naar alle Black Panter-fans. Daarin liet hij weten dat als ze naar de film zouden kijken, “een speciaal eerbetoon naar iemand die voor altijd dichtbij ons hart is.”

Marvel eert vaker overleden helden

Het is niet voor het eerst dat een Marvel-logo wordt aangepast naar iemands overlijden. Eerder kreeg Marvel-oprichter Stan Lee al een speciale opening tijdens Captain Marvel in 2019. Boseman is nu de tweede die het speciale eerbetoon krijgt.

Disney+ heeft Boseman ook al op een andere manier geëerd. Op de streamingdienst is ook de documentaire “Chadwick Boseman: A Tribute for a King” te zien. Eerder gaf Marvel al een eerbetoon aan de acteur via een speciale video.

De opnames van Black Panther 2 gaan in juli 2021 van start. Daarin zien we bekende gezichten als Letitia Wright, Danai Gurira en Lupita Nyong’o. Boseman gaan we niet digitaal terugzien. De film moet uiteindelijk op 6 mei 2022 in première te gaan.

Reageer op artikel:
Disney+ komt met eerbetoon aan Black Panther Chadwick Boseman
Sluiten