Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Films & Series 1 september 2020

‘Disney+ komt binnenkort met nieuwe functie voor andere kijkervaring’

Tijdens de coronacrisis zijn streamingdiensten booming. Een die daarvan wil profiteren is Disney+. Het werkt nu aan een nieuwe functie.

Disney+ is sinds afgelopen herfst verkrijgbaar in de hele wereld. Op het platform zijn naast veel Disney-films natuurlijk ook een hele berg aan Star Wars en Marvel-films te vinden. Binnenkort gaat het bedrijf wat nieuws proberen. Het probeert haar film Mulan via het platform te verkopen. Vanaf 4 september kun je als je Disney+ hebt de film aanschaffen voor 21,99 euro. Je kunt ‘m dan zo vaak kijken als je wil.

Samen kijken met Disney+

Mogelijk is dat niet het enige. Disney+ komt waarschijnlijk met een nieuwe functie die wellicht zelfs voor Mulan al live gaat. Het bedrijf werkt aan een Group Watch-feature. Disney Plus Informer meldt dat deze functie sinds 28 augustus is toegevoegd aan de code van het programma.

Met Group Watch wordt het mogelijk om met andere Disney+-gebruikers een film of een serie te kijken. In totaal kunnen zeven andere leden met je in een party. Dat betekent dus dat je de content kunt kijken met je vrienden of familie die op dat moment niet bij jou zijn. Bij Mulan werkt het echter anders. Die mensen moeten de film dan ook hebben gekocht.

Ook nog restricties

Helaas zitten er nog wel haken en ogen aan. Zo kun je alleen met mensen kijken die Disney+ in dezelfde markt hebben. Zo is het niet mogelijk om iets te bingen met bijvoorbeeld iemand uit de Verenigde Staten. De functie heeft ook pincode-functionaliteit. Dit moet voorkomen dat kinderen naar content kijken die niet voor hun is geschikt en dat je niet zomaar iets aan het kijken bent met wildvreemden. Zo hebben alleen diegenen die je kent ook echt toegang.

Mocht Disney+ echt de functie gaan uitbrengen dan is het de eerste grote streamingservice die met een Watch Party komt.

Reageer op artikel:
‘Disney+ komt binnenkort met nieuwe functie voor andere kijkervaring’
Sluiten