Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Films & Series 11 september 2020

Disney+ komt met nieuwe zeer gewilde functie die Netflix niet heeft

Disney werk al een tijdje aan een functie waardoor je samen naar een film of serie kunt kijken voor Disney+. Nu is die eindelijk af.

Disney timmert hard aan de weg met haar streamingdienst Disney+. In iets minder dan een jaar heeft de streamingdienst al 60 miljoen abonnees. Dat is flink meer dan verwacht en zelfs Netflix is er behoorlijk verbaasd over. De dienst moet echter nog in een groot deel van de wereld uitkomen. Zo staat Zuid-Amerika pas voor november in de planning. Toch werkt het nu al aan verbeteringen. Nu komt het met een functie waar veel mensen al lang op wachten, meldt The Streamable.

GroupWatch op Disney+

Disney+ komt namelijk met GroupWatch, en jawel de naam zegt eigenlijk alles. De nieuwe functie moet ervoor zorgen dat je films en series samen met vrienden en familie kunt zien, ook als je niet bij elkaar kunt zijn. Een ideale optie dus om samen naar bijvoorbeeld Star Wars te kijken als je vanwege de coronacrisis niet bij elkaar kunt zijn.

Het icoontje van GroupWatch kun je vinden naast die van Watch List. Als je hierop klikt krijg je een link. Deze moet je naar vrienden en familie sturen zodat ze mee kunnen doen aan jouw stream. Ze hebben hiervoor wel een Disney+-abonnement nodig. Hebben ze dat niet, dan krijgen ze een pop-up waarin ze de vraag krijgen om zich aan te melden. Ook zijn er nog een aantal andere voorwaarden waaraan voldaan moet worden om samen te kunnen kijken. Het is niet mogelijk om samen te kijken als een titel niet in een bepaalde regio aanwezig is. Kinderprofielen kunnen geen stream starten.

Een groep kan ervoor kiezen om een pincode in te stellen. Hierdoor kun je pottenkijkers buiten de deur houden. Ook is het mogelijk om emoji’s te verzenden, deze worden dan in beeld getoond, wat je bijvoorbeeld kent van Facebook of Instagram.

Eerst in Canada, daarna de rest van de wereld

De nieuwe functie van Disney+ wordt als eerste uitgerold in Canada. Een groep geselecteerde gebruikers mogen GroupWatch als eerste proberen. Daarna moet het langzaam uitgerold worden over de rest van de wereld. Het is dus nog onbekend wanneer we de functie in Nederland kunnen verwachten.

Reageer op artikel:
Disney+ komt met nieuwe zeer gewilde functie die Netflix niet heeft
Sluiten