Disney brengt musical-hit Hamilton naar de bioscopen

Het mag inmiddels geen verassing meer zijn dan Disney geneigd is om succesvolle franchises op te kopen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Marvel en Star Wars. Ook het opkopen van gehele studio’s is ze niet vreemd. Al blijkt nu ook dat zelfs musicals niet veilig zijn voor de grote muis.

Disney heeft onlangs namelijk 75 miljoen dollar neergelegd voor de rechten van Hamilton, een door Lin-Manuel Miranda geschreven en gecomponeerd toneelstuk dat een van de populairste Broadway shows aller tijden is. Het bedrijf is van plan om het project naar de bioscopen te halen en vervolgens aan het Disney+ aanbod toe te voegen.

Rechten musical-hit Hamilton in handen van Disney

Er zijn meerdere redenen waarom dit een gigantische deal is. Allereerst het financiële aspect. Volgens Deadline zou het namelijk zomaar kunnen dat de 75 miljoen dollar die Disney neergelegd heeft het grootste bedrag is dat ooit voor een afgeronde film betaald is. Daarnaast bleek dat ook andere partijen interesse in het toneelstuk hadden, waaronder Netflix.

De aankoop past overigens precies in de strategie die Disney+ momenteel lijkt te hanteren. Dit omdat ze eigenlijk een beetje hetzelfde doen als bij bijvoorbeeld The Mandalorian en de aankomende Marvel-series. Er wordt gezocht naar titels die een gigantische franchise hebben, om vervolgens de rechten te kopen en een product af te leveren dat nergens anders te zien is.

We willen overigens nog wel even duidelijk maken dat het hier geen big-budget verfilming van het verhaal betreft, zoals Les Miserables en het vorig jaar verschenen Cats dat wel waren. In plaats daarvan gaat het om een opgenomen versie van het toneelstuk.

Release

Het blijkt echter wel dat geïnteresseerden nog even zullen moeten wachten voordat Hamilton vanuit hun luie stoel te aanschouwen is. Het project staat momenteel namelijk gepland om op 15 oktober 2021 in de bioscoop te verschijnen. Vervolgens gaat de musical ergens in 2022 naar Disney+ komen.

Reageer op artikel:
Disney brengt musical-hit Hamilton naar de bioscopen
Sluiten