Tech 13 mrt 2019 Noah Korevaar

Komt Star Wars: Knights of the Old Republic naar Disney Plus?

Als je dacht dat Netflix de streaming-strijd al had gewonnen, dan heb je de plannen van Disney nog niet gezien. De mediagigant gaat al zijn films naar Disney Plus brengen, een nieuwe streamingdienst. Inclusief Star Wars.

Disney Plus en Star Wars

Naast bestaande films, van Bambi tot de nieuwste Pixar-titels, kun je ook rekenen op nieuwe originele content. Disneys tegenhangers van de Netflix Originals.

We hebben al kennisgemaakt met The Mandalorian, een Star Wars-serie op het niveau van Game of Thrones. Althans, qua budget. De serie gaat uit tien afleveringen bestaan en komt later dit jaar uit. Exclusief op Disney Plus natuurlijk.

Alsof dat niet genoeg is om fans van Star Wars naar het platform te lokken, is er nu een wel heel intrigerend gerucht opgedoken. We Got This Covered claimt namelijk dat Disney nog een Star Wars-serie aan het ontwikkelen is voor zijn gloednieuwe streamingdienst.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Dan hebben we het niet over de andere projecten die al eerder zijn aangekondigd en/of gelekt, maar een adaptatie van de beste Star Wars games ooit: Knights of the Old Republic. Die zeer geliefde RPG’s vormen naar verluidt de basis van een prestigieuze serie die Disney nu aan het ontwikkelen is.

De games staan bekend om hun fenomenale verhaal, volgens velen beter dan de films zelf. Sinds Disney de rechten van Star Wars en LucasFilm in handen heeft is Knights of the Old Republic echter niet meer canon.

Daar kan het bedrijf natuurlijk verandering in brengen, zoals het de afgelopen jaren al meermaals heeft gedaan met zijn comics. Fans van KOTOR zien hiermee potentieel een droom uitkomen waar ze al niet eens meer op durfden te hopen. Een film was al fantastisch geweest, maar Star Wars: Knights of the Old Republic leent zich nog beter voor een serie.

Bovendien kan een dergelijke serie bewijzen dat Star Wars een veel rijker universum biedt dan de tot in den treuren uitgemolken Skywalker-familie.

Voorlopig kun je dit gerucht echter het beste met een gigantische korrel zout nemen. De bron is onbekend, en er is verder überhaupt ook nog niks bekend. Of het nou om een geanimeerde of live-action serie gaat, wij zijn in ieder geval zeer benieuwd!

🤯Wist je trouwens dat Elon Musk misschien in The Mandalorian zit? Check het hier!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Komt Star Wars: Knights of the Old Republic naar Disney Plus?
Sluiten