Disney kondigt live-action versie van Bambi aan

Gezien het succes van live-action remakes als Aladdin en The Lion King is het niet meer dan logisch dat Disney in de toekomst meer klassiekers op deze manier opnieuw gaat uitbrengen. Zo gaat in maart dit jaar een nieuwe versie van animatiefilm Mulan verschijnen, maar dit keer met echte acteurs.

The Hollywood Reporter heeft nu echter laten weten dat er alweer een volgende live-action verfilming aangekondigd is. Volgens het tijdschrift heeft Disney namelijk serieuze plannen voor een remake van Bambi, de klassieke animatiefilm uit 1942. Zo zijn er twee scenarioschrijvers aangenomen, waarvan er eentje (Geneva Robertson-Dworet) eerder al het script van Captain Marvel schreef.

Disney is bezig met live-action versie van Bambi

Hoe gruwelijk sommige horrorfilms ook mogen zijn, er is waarschijnlijk geen enkele filmstudio die kinderen meer trauma’s heeft bezorgd dan Walt Disney. Het ergste is echter nog dat ze er de laatste jaren veel moeite voor lijken te doen om mensen deze nare herinneringen te laten herbeleven. Zo zorgde de nieuwe versie van The Lion King ervoor dat kijkers Mufasa ook in live-action van een rots konden zien vallen.

Het lijkt er nu dus op dat over een tijdje ook de beruchte openingsscène van Bambi weer op het witte doek te aanschouwen gaat zijn. Volgens insiders heeft Disney plannen om de verfilming op dezelfde manier aan te pakken als bij The Lion King. Zo gaan er ook bij dit project geavanceerde technieken gebruikt worden om de dieren foto-realistisch te laten ogen.

Remakes maar tijdelijk?

Gezien de vorig jaar verschenen nieuwe versie van The Lion King maar liefst 1,65 miljard opgeleverd heeft, is het natuurlijk erg aantrekkelijk voor Disney om deze trend voort te zetten. Desondanks gaf het bedrijf een tijdje geleden aan dat ze niet van plan zijn om eeuwig door te gaan met het opnieuw maken van films.

Desondanks staan er nog enkele andere live-action remakes op de planning, waaronder nieuwe versies van Pinocchio en The Little Mermaid.

Reageer op artikel:
Disney kondigt live-action versie van Bambi aan
Sluiten