Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 2 nov 2019

Disney: ”live-action remakes zullen niet altijd blijven doorgaan”

Disney heeft het afgelopen jaar enorm veel omzet binnen geharkt met het uitbrengen van live-action remakes van bestaande klassiekers. Vandaar dat het bedrijf deze trend zal blijven doorzetten. Gezien het feit dat niet iedereen fan is van zulke nieuwe versies roept dit bij sommige mensen weerstand op. Al lijkt ons de kans klein dat Disney zich daar ook maar iets van aantrekt.

Toch blijkt nu dat er ook voor de tegenstanders van live-action remakes goed nieuws is. Een medewerker van Disney heeft onlangs namelijk aangegeven dat het op deze manier opnieuw maken van oude films niet altijd zo zal doorgaan.

Live-action remakes Disney klassiekers maar tijdelijk

In navolging van enorm succesvolle titels als Aladdin en Lion King heeft Disney nog enkele andere live-action remakes aangekondigd. Zo gaat volgend jaar een nieuwe versie van Mulan verschijnen en komt in 2021 een Cruella film waarin Emma Stone het titelpersonage vertolkt.

Ook gaat met de lancering van Disney+ een nieuwe versie van Lady and the Tramp beschikbaar komen waarvoor echte honden zijn gebruikt.

Lady and the Tramp Disney
Bron: The Walt Disney Company

Toch blijkt dat Disney niet van plan is om dit oneindig te blijven herhalen:

”Het is overduidelijk dat er een punt gaat komen waarop we alle films als Aladdin en Lion King gehad hebben. Dus het is zeker een beperkte bron”

Aldus Alan Horn, creative officer bij het bedrijf. Ondanks dat dit niet meer dan logisch klinkt heeft Disney de afgelopen 90 jaar zoveel films uitgebracht dat ze nog wel even door kunnen gaan met het uitbrengen van remakes. Al blijkt nu dat ze dit dus niet van plan zijn.

Streamingdienst

Disney zal over een kleine twee weken haar langverwachte streamingdienst lanceren. Deze zal gebruikers niet alleen toegang geven tot een groot aantal klassieke animatiefilms, maar ook titels binnen de Marvel en Star Wars franchise.

In Nederland is de testversie van de dienst al een tijdje beschikbaar. Lees hier hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney: ”live-action remakes zullen niet altijd blijven doorgaan”
Sluiten