Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De kogel is door de kerk: Disney stelt Black Widow en nog twee films uit

Nu steeds meer bioscopen gesloten worden was het eigenlijk al onvermijdelijk: Black Widow is voorlopig uitgesteld, en zal dus niet zoals gepland op 1 mei uitkomen. Daarmee is het na Fast and Furious, Mulan en No Time To Die de zoveelste blockbuster die vanwege het coronavirus later uitkomt.

Waar we bij No Time To Die de zeven maanden uitstel nog opvallend vinden, lijkt die benadering ondertussen juist realistisch. Sterker nog, de volgende Fast and Furious film is een compleet jaar uitgesteld. Ondanks de spectaculaire Super Bowl trailer.

Disney stelt Black Widow uit (en meer)

Maar goed, terug naar Black Widow. Die prequel zou de eerste film moeten worden van Marvel’s Phase 4, en het voor Hollywood belangrijke zomer-seizoen aftrappen. De superheldenfilm gaat over het mysterieuze verleden van Black Widow, gespeeld door Scarlett Johansson.

We hebben al flink wat trailers voorbij zien komen, maar voorlopig blijft het daar dus bij. Naast Black Widow heeft Disney nog twee kleinere films uitgesteld: The Personal History of David Copperfield en The Woman in the Window.

Nieuwe releasedatum

Vooral naar The Personal History of David Copperfield keken we uit, want aan het roer van die film stond niemand minder dan Armando Iannucci. Oftewel, de Schot achter de topserie The Thick of It en de recente film The Death of Stalin.

Voor alle drie de uitgestelde films geldt dat Disney nog geen nieuwe releasedatum bekend heeft gemaakt. De studio wacht eerst af hoe de huidige situatie rondom het coronavirus zich ontwikkelt.

Disney+?

Ondertussen smeken fans Disney online om Black Widow alsnog uit te brengen, maar dan direct op Disney+. Universal kondigde afgelopen weekend aan dat het zijn nieuwe bioscoopfilms direct online uit gaat brengen, maar dan wel met een pittig prijskaartje: 20 dollar.

Toch is de kans nihil dat Black Widow direct naar Disney+ komt, hoe graag Disney ook zijn nieuwe streamingdienst promoot. Daarvoor is een superheldenfilm als Black Widow te prijzig om te produceren, en de potentiële box office te groot om te laten schieten.

Afhankelijk van hoe lang bioscopen gesloten blijven zou Disney de film digitaal kunnen verhuren, zoals Universal doet. Ook daar geldt echter: om de verloren omzet te compenseren zou me er een prijskaartje aan moeten hangen waar de meeste consumenten waarschijnlijk voor zullen bedanken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De kogel is door de kerk: Disney stelt Black Widow en nog twee films uit
Sluiten