Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 1 nov 2019

Disney blijft voorlopig minimaal 3 Marvel films per jaar uitbrengen

Het zal voor niemand een verassing zijn dat de films van Marvel het dit jaar enorm goed gedaan hebben aan de bioscoopkassa. Naast dat Avengers: Endgame de ”meest opbrengende film aller tijden” is geworden wisten ook Captain Marvel en Spider-Man: Far From Home een plekje in de lijst met succesvolste films van 2019 te veroveren.

Gezien volgend jaar echter alleen Black Widow en The Eternals gepland staan leek het er een beetje op alsof Marvel het rustiger aan gaat doen. Al heeft Alan Horn van Walt Disney Studios onlangs aangegeven dat ze alles behalve van plan zijn om de frequentie van het aantal Marvel films dat het bedrijf gaat uitbrengen te gaan verlagen.

Marvel blijft 3 à 4 films per jaar uitbrengen

Ondanks dat Marvel geen plannen heeft om de komende jaren een project uit te brengen dat zich zou kunnen meten met Avengers: Endgame, blijft eigenaar Disney vrolijk doorgaan met films maken rondom deze populaire superhelden franchise:

”[Marvel Studios baas] Kevin Feige werkt erop los. Hij gaat er drie of vier per jaar maken. En ze zullen allemaal erg verschillend zijn.”

Aldus Alan Horn, chief creative officer bij Disney. Kijkende naar de geplande releases van 2021 lijkt het erop dat zijn woorden niet gelogen staan. Er staan in dat jaar namelijk 4 Marvel films gepland: Shang-Chi, Spider-Man 3, Doctor Strange and the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder.

Marvel nieuwe superheld Nova
Marvel-held Nova (Bron: Marvel Comics)

Daarnaast zijn er nog een hoop projecten die nog een releasedatum moeten krijgen. Denk hierbij aan Blade, Guardians of the Galaxy Vol. 3, het vervolg op Captain Marvel en Ant-Man 3. Ook gaan er speculaties over films die voortkomen uit de overname van Fox, waaronder Deadpool, Fantastic Four, en X-Men.

Disney+

Het spreekt voor zich dat een hoop van de hierboven besproken content vroeg op laat via Disney+ te zien zal zijn. Zo stonden er op de onlangs verschijnen lijst met beschikbare films en series een hoop titels uit het Marvel Cinematic Universe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney blijft voorlopig minimaal 3 Marvel films per jaar uitbrengen
Sluiten