Disney+ zet in op Marvel: tien nieuwe series in de maak!

De kans is groot dat je begin deze week de eerste beelden voor Disney+ originals Loki, WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier hebt gezien. Dit zijn echter niet de enige Marvel projecten die momenteel in productie zijn. Sterker nog, volgens Disney CEO Bob Iger staan er maar liefst 10 series op de planning.

Nadat Iger tijdens een praatje voor Disney de bovengenoemde drie projecten nog eens aanprees gaf hij aan dat er ”aan zeven andere Marvel series gewerkt wordt”. Welke dat precies zijn is nog niet helemaal bekend.

Disney+ krijgt in ieder geval 10 Marvel series

De overige Disney+ series die een officiële bevestiging hebben gekregen zijn Hawkeye, She-Hulk, Moon Knight, Ms. Marvel en het geanimeerde What If…? Gezien dit er slechts 5 zijn blijven er nog 2 titels over die nog aangekondigd moeten worden.

Het zou echter ook kunnen dat de twee non-fictie series Marvel’s 616 en Marvel’s Storyboards ook bij die 10 horen. Deze eerste is een documentaireserie die een duik neemt in de wereld van Marvel en zijn rijke hoeveelheid makers, personages en verhalen. In Marvel’s Storyboards zien we Joe Quesada – Chief Creative Officer bij Marvel – onderzoek doen naar de motivatie van de verhaalvertellers achter Marvel-projecten.

Iger heeft verder geen toelichting gegeven over de nieuwe projecten waar Disney momenteel mee bezig zou zijn. Al is de kans groot dat Marvel nog veel meer plannen heeft waar nog niks over bekend is.

Marvel films

Het spreekt voor zich dat Disney ook nog de nodige Marvel films gepland heeft staan. Zo zal in april een film verschijnen rondom Black Widow, waarin uiteraard Scarlett Johansson weer de hoofdrol zal hebben. Een trailer is hier te bekijken.

Er staat later dit jaar ook nog Eternals gepland, waarin we kennismaken met een groepje helden dat nog nooit in de films te zien zijn geweest. Ook verschijnt er een film genaamd Morbius, al is deze afkomstig van Sony en valt daardoor niet onder de Marvel films van Disney.

Reageer op artikel:
Disney+ zet in op Marvel: tien nieuwe series in de maak!
Sluiten