Eindelijk: Disney maakt naam Netflix-killer bekend

Disney doet een poging op de troon en gaat de strijd aan met Netflix. Eerder dit jaar werd bekend dat de producent druk bezig is met het opzetten van een eigen streamingdienst, waar veel geld in gepompt werd. In no-time had Disney 14 miljard binnen gehengeld voor hun dienst, waar tot op heden nog weinig over bekend was. Maar daar komt nu verandering in. Het bedrijf maakt de naam bekend van haar dienst. 

Disney’s eigen dienst

Disney komt met een eigen streamingdienst voor films en series. Buiten het feit dat we niet weten of we er op zitten te wachten, aangezien content nog meer verdeelt wordt op deze manier, is de zet niet gek. Het bedrijf heeft veel content, werkt aan nieuwe hoogstaande producties en heeft LucasFilm en Marvel onder haar hoede. Elementen genoeg voor een eigen dienst die, serieus, de concurrentie met Netflix aan kan gaan.

Echter was er nog weinig bekend over de dienst. We wisten dat er een Star Wars serie zou komen en dat we hem hoogstwaarschijnlijk in 2019 konden verwachten. Maar aanbod, kosten en naam waren nog niet bekend. Al komt er aan die laatste nu een einde, Disney maakt namelijk de naam bekend. De producent start haar streamingdienst onder de naam Disney+. Eerdere geruchten wisten te melden dat de service Play zou heten en dat was misschien nog wel de beste optie geweest. Maar dat ter zijde.

Disney streamingdienst Disney +

Heel veel content

Disney+ zal veel content bieden waar Netflix gebruikers door over zouden kunnen stappen. De doorgewinterde fan hoeft er bijvoorbeeld geen seconde over na te denken. Zo komen films als Toy Story (Pixar), Infinty War (Marvel) en Beauty and the Beast naar de dienst toe. Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Door de samenwerking met LucasFilm zien we ook verschillende Star Wars content verschijnen. Eerder werd al aangekondigd dat er een nieuwe Star Wars serie geproduceerd zou worden en dat Jon Favreau ook verschillende projecten oppakt.

Aan het einde van 2019 zien we Disney+ verschijnen in Amerika. Wanneer, en of, de dienst ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Eindelijk: Disney maakt naam Netflix-killer bekend
Sluiten