Videostreamingdienst van Disney wordt een stuk goedkoper dan Netflix

De wereld stond op zijn kop toen Disney bekend maakte te stoppen met het aanbieden van content op Netflix en een eigen streamingdienst te starten. Dag Star Wars, dag superhelden. De nieuwe streamingdienst van Disney is echter wel een stuk goedkoper dan de maandelijkse kosten van Netflix.

Disney’s content wordt goedkoper, maar het aanbod is kleiner

Disney CEO Robert A. Iger vertelde dat de videostreamingdienst in 2019 beschikbaar zal zijn, en goedkoper zal worden dan Netflix. Robert benadrukt echter wel dat er minder content wordt aangeboden. De exacte prijs is nog niet bekend gemaakt, maar het is duidelijk dat Disney met de prijs (en uniek aanbod) Netflix-gebruikers warm wil maken.

De dienst wordt met Disney-films gevuld, maar ook met content van Disney-kanalen en -franchises, zoals Pixar. Ook worden er films en series speciaal voor het platform ontwikkeld. Deze content ga je dus niet in de bioscoop zien. De (voorlopige) complete lijst is hier te bekijken, maar denk aan Toy Story 4, Frozen 2 en Star Wars Episode 8. In Nederland hebben we overigens geluk en zal de meeste Disney-content nog wel via Netflix te zien zijn. Dit gaat onder andere om Cars 3, Avengers: Infinity War, Star Wars: The Last Jedi, The Incredibles 2 en Thor: Raganok. De afspraken gelden dus niet elk land.

Disney’s dienst is niet nodig, maar wel logisch

Het lijkt erop dat Disney’s nieuwe videostreamingdienst er komt doordat Netflix niet meer alleen als distributiekanaal fungeert, maar ook als productiehuis. Daarmee is het een geduchte concurrent van Disney geworden. Toch denken wij dat een nieuwe videostreamingdienst voor meer piraterij gaat zorgen. Dit is immer hét wapen tegen loze streamingdiensten. Disney zal Netflix dus wakker schudden, maar uiteindelijk kan het zomaar voor meer piraterij zorgen. En dat terwijl de consument écht wel voor content wil betalen.

Reageer op artikel:
Videostreamingdienst van Disney wordt een stuk goedkoper dan Netflix
Sluiten