Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Culture 30 apr 2020

Disney+ verbetert iOS-app: handige nieuwe veiligheidsfunctie en meer

Disney+ heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de iOS-app voor iPhone- en iPad-gebruikers. Deze zijn vooral gericht op veiligheid en beeldkwaliteit.

Hoewel Disney+ slechts een half jaartje live is, heeft het nu al vijftig miljoen gebruikers. De streamingsdienst die als eerste gelanceerd werd in Nederland wordt continu verbeterd. Nu heeft Disney een nieuwe update uitgebracht die de ervaring nog verder moet verbeteren.

Veiligheid

De belangrijkste nieuwe functie in Disney+ is er een voor de veiligheid. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een extra laag beveiliging toegevoegd. Wanneer je het e-mailadres of wachtwoord opnieuw instelt, kun je ervoor kiezen om tegelijkertijd uit te loggen op alle accounts. Dat moet voorkomen dat niemand meer op jouw account kan als je de wijzigingen doorvoert.

In versie 1.5.1 is ook gewerkt aan de beeldkwaliteit van de video gewerkt. De video playback-kwaliteit is aangepast. Je kunt zelf kiezen om die te verlagen als de internetkwaliteit te wensen overlaat.

Star Wars op Disney+

De komende maand komt Disney met flink wat releases op de dienst. Star Wars-fans kunnen volgende week in ieder geval hun lol op aangezien op 4 mei Star Wars Day wordt gevierd. Star Wars: The Rise of Skywalker komt op 5 mei online. Dat is een dag later dan in de rest van de wereld. Dit heeft het mediabedrijf gedaan vanwege de dodenherdenking op 4 mei.

Overigens komt die dag wel Star Wars: The Clone Wars en Disney Gallery The Mandalorian uit, een achtdelige documentaire over de serie die afgelopen jaar werd uitgebracht op Disney+. Hoewel seizoen twee van de serie nog niet uit is, is Disney nu al bezig met het derde seizoen.

Gratis streamen

Naast Disney+ zijn er nog genoeg andere interessante streamingdiensten. Denk aan Netflix, Amazon Prime en Apple TV+, maar vergeet ook Videoland en NPO Plus niet. De meesten daarvan kun je gratis proberen. Benieuwd welke opties er allemaal zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

App Store

Reageer op artikel:
Disney+ verbetert iOS-app: handige nieuwe veiligheidsfunctie en meer
Sluiten