Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 jan 2019

Disney bezig met nóg een live-action verfilming

Waar Disney in de afgelopen jaren vooral bezig was met het vertellen van nieuwe verhalen, is een nieuw tijdperk aangebroken. De gigantische producent is bezig om een live-action versie uit te brengen van bijna al haar klassieke films. Althans, daar lijkt het op. Want na de komst van The Jungle Book, Tarzan, Aladdin, Dombo en The Lion King komt Disney ook met een live-action remake van De Klokkenluider van de Notre Dam. 

Disney maakt wederom een live-action film

Disney heeft besloten om, na alle eerdere varianten, nog een live-action film te maken. Als we Deadline mogen geloven komt er na The Lion King, Tarzan, Dombo, The Jungle Book en Aladdin nog een nieuwe remake van een oude Disney klassieker. Of het grote publiek zit te wachten op wederom een nieuwe versie van een verhaal wat ze al jaren kennen is nog maar de vraag. Al is de keuze voor de Klokkenluider van de Notre Dame een verdomd goede. Het behoort tot een van de weinige Disney films die we daadwerkelijk in live-action willen zien, net als Atlantis trouwens.

Disney live-action film

Volgens Deadline gaat David Henry Hwang aan de slag met een live-action musical versie van Victor Hugo’s originele verhaal. Daarbij worden ook elementen en aspecten van de geanimeerde film gebruikt. Hwang is bekend als schrijver van Possession en producent van films als The Affair en White Frog. De muziek van de film wordt geschreven door Alan Menken en Stephen Schwartz, met Josh Gad als uitvoerende producent. Die laatste kennen we als de stem van Olaf uit Frozen, maar ook van films als Beauty and the Beast en Pixels.

Over de cast van de live-action versie van de Klokkenluider van de Notre is weinig bekend, al gaat het gerucht wel dat Josh Gad de rol van Quasimodo op zich gaat nemen. Maar dat is op dit moment nog niet officieel bevestigd. Uiteraard is het interessant wie de rollen van Esmeralda, Phoebus en Frollo gaan vertolken. Meer informatie volgt nog.

Reageer op artikel:
Disney bezig met nóg een live-action verfilming
Sluiten