Disney en Marvel kondigen nóg meer nieuwe MCU-films aan

Je zou misschien denken dat Disney momenteel zijn handen vol heeft aan streamingdienst Disney+, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om nog maar wat nieuwe Marvel-films aan te kondigen. Dit terwijl er voor de komende jaren eigenlijk al een hoop gepland stond.

Waar eerder al bekend was dat er in 2020 en 2021 maar liefst 6 nieuwe Marvel Cinematic Universe-films komen was er over de periode daarna nog maar weinig duidelijkheid. Disney heeft echter nu bekendgemaakt hoeveel films er in de tijdperiode van 2022 tot en met 2023 – ook wel bekend als ‘Phase 5’ – gaan uitkomen en wat daarvan de exacte datums zijn.

Disney geeft meer duidelijkheid over Marvel Phase 5

Volgens Disney zal Phase 5 uit 8 films bestaan, waarvoor tot op heden enkel Black Panther 2 aangekondigd is. Hieronder zie wanneer de komende films exact gepland staan om te verschijnen:

  • 8 februari 2022
  • 6 mei 2022 – Black Panther 2
  • 29 juli 2022
  • 7 oktober 2022
  • 17 februari 2023
  • 5 mei 2023
  • 28 juli 2023
  • 3 november 2023

De vraag is nu welke andere films er nog uit zullen gaan komen. Gezien Disney inmiddels ook eigenaar is van Fox zou het zomaar kunnen dat Deadpool 3 één van deze plekken gaat invullen. Daarnaast zijn een tijdje terug ook Guardians of the Galaxy 3, Captain Marvel 2, Ant-Man 3, en een nieuwe Blade film aangekondigd. De kans is groot dat een van deze films in het bovenstaande lijstje komen te staan.

Black Panther trailer
Het vervolg op Black Panther is momenteel de enige film waarvan zeker is dat deze in Phase 5 verschijnt | Bron: The Walt Disney Company

Marvel Phase 4

Er is voor de tijdsperiode van 2020 t/m 2021, dat bij Disney ook bekendstaat als ‘Phase 4’ wel al precies bekend welke films er zullen verschijnen. Zo komen in 2020 Black Widow en The Eternals naar de bioscoop en kunnen we begin 2021 genieten van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Er zullen later dat jaar nog twee titels verschijnen, te weten Doctor Strange and the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder.

Een uitgebreid overzicht met speculaties over wat voor dingen Disney in Marvel Phase 5 zou kunnen uitbrengen is hier te lezen.

 

Reageer op artikel:
Disney en Marvel kondigen nóg meer nieuwe MCU-films aan
Sluiten